|

Netflix çocuk istismarı yaptığı Minnoşlar filmini savundu: Güçlü bir hikayesi var, bir şans verin

Dijital yayın platformu Netflix’de yayınlanması planlanan “Minnoşlar” adlı filmde 11 yaşındaki kızların müstehcen dansları ve kıyafetleri çocuk istismarı tartışmalarını başlatmıştı. Büyük tepki toplayan filmin kaldırılması için imza kampanyası başlatılmıştı. Şirket, çocukları cinsel obje haline getiren afiş için özür dilemiş, ancak filmin yayınını durdurmamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Netflix'ten skandal bir açıklama geldi. Minnoşlar'ı savunan şirket, filmin ‘güçlü bir hikâyesi olduğunu’ söyledi.

11:01 - 11/09/2020 Cuma
Güncelleme: 11:15 - 11/09/2020 Cuma
Diğer
Çocuk istismarı yapılan Minnoşlar filmi büyük tepki topladı.
Çocuk istismarı yapılan Minnoşlar filmi büyük tepki topladı.

Netflix, dünya genelinde çocukları cinsel obje haline getirdiği gerekçesiyle eleştirilen ‘Cuties/Minnoşlar’ filmini savundu. Filmin güçlü bir sosyal yorum taşıdığını belirten Netflix, eleştirenleri ‘filme bir şans vermeye’ çağırdı.

"Herkesi filmi izlemeye teşvik ediyoruz"

Fox News’e bir açıklama yapan şirket, “Cuties, küçük çocukların cinselleştirilmesine karşı sosyal bir yorum. Bu ödüllü bir film ve genç kızların sosyal medyada ve daha genel olarak büyüdükleri toplumda karşılaştıkları baskı hakkında güçlü bir hikâye. Bu mühim konuları önemseyen herkesi filmi izlemeye teşvik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Film, Senegalli 11 yaşındaki Amy isimli bir kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor. Amy, ailesinin geleneksel ve muhafazakâr yaşam tarzıyla, özgürlükçü komşuları ve onun dans grubunun sunduğu kaçış fırsatı arasında kalıyor.

RTÜK yayından kaldırdı

Filmin afişi ve cinsel çağrışım yaptığı belirtilen dans sahneleri nedeniyle ‘Cuties/Minnoşlar’ büyük tartışma yarattı. Pek çok kesim, bir kız çocuğunun cinsel obje haline getirildiğini belirterek tepki gösterdi. Türkiye’de de RTÜK’ün talebi üzerine yayın kataloğundan kaldırıldı.



#Netflix
#minnoşlar
#Cuties
4 yıl önce