|

Niğde'de doktorları şaşırtan tümör hastanın karnından çıktı: 40 santimetre çapında 5 buçuk kilo ağırlığında

Niğde'de doktorları şaşırtan bir olay yaşandı. Karnındaki şişlik ve nefes darlığı nedeniyle hastaneye başvuran 58 yaşındaki kadının karnından 40 santimetre çapında 5,5 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı. Türkiye'de oldukça zor gerçekleştirilen ameliyatlar arasında olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bülent Çakmak, "Kanama ve çevredeki diğer organların yaralanma riski yüksek olan bu ameliyatı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik" dedi.

15:02 - 2/10/2020 Cuma
Güncelleme: 15:31 - 2/10/2020 Cuma
DHA
Hasta kadının karnında çıkartılan tümör tam 40 santimetre çapında ve 5 buçuk kilo ağırlığında
Hasta kadının karnında çıkartılan tümör tam 40 santimetre çapında ve 5 buçuk kilo ağırlığında

Niğde’de yaklaşık 2 buçuk yıldır karnında şişlik olan ve bir süredir buna bağlı olarak nefes darlığı yaşayan 58 yaşındaki kadın, ağrılarına daha fazla dayanmayınca Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Karnında tümör tespit edilen kadın, ameliyata alındı ve karnında 40 santimetre çapında ve 5 buçuk kilo ağırlığında tümör çıkarıldı.


Türkiye'de oldukça zor gerçekleştirilen ameliyatlar arasında

Doç. Dr. Bülent Çakmak, bu tip operasyonların Türkiye'de oldukça zor gerçekleştirilen ameliyatlar arasında olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Çakmak, "Kanama ve çevredeki diğer organların yaralanma riski yüksek olan bu ameliyatı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bu ve birçok ameliyatın artık merkezimizde yapılıyor olması hastalarımız için büyük bir rahatlık. Birkaç yıl öncesine kadar hastaların kapalı yöntemle rahim alınması, kitle ameliyatları için büyük illere sevk ediliyordu. Artık Niğde'de başarıyla yapıyoruz bunları" dedi.



#Niğde
#tümör
#40 santimetre çapında 5 buçuk kilo ağırlığında
4 yıl önce