|

Ramazan sonrası beslenme önerileri

Vücut sağlığı için Ramazan sonrası yapılması gerekenleri sıralayan uzmanlar, yatmadan 3-4 saat önce yemek yeme işleminin sonlandırılması gerektiğinin altını çizerek önemli önerilerde bulundu.

Yeni Şafak
11:57 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 18/06/2018 Pazartesi
IHA
Yatmadan 3-4 saat önce yemek yeme işleminin sonlandırılması gerekir.
Yatmadan 3-4 saat önce yemek yeme işleminin sonlandırılması gerekir.

Diyetisyen Yunus Baş, vücut sağlığı için Ramazan sonrası yapılması gerekenleri sıraladı. Baş, yatma saatinden 3-4 saat öncesinde yemek yeme işleminin sonlandırılması gerektiğini belirterek, Ramazan sonrası yapılması gereken beslenme önerilerde bulundu.

Baş, “Ramazan ayı boyunca düzensizleşen yemek yeme alışkanlığını yoluna koymak aslında çok basit. Ramazan’dan sonra bayram boyunca yenilen tatlılar da vücuda kilo olarak geri dönüyor. Uzmanlar, vücut dengesinin birkaç basit tüyoyla yeniden dengeye koyulabileceğini belirtiyor” dedi.

Ramazan sonrası yapılması gerekenleri sıralayan Baş, şu önerilerde bulundu:

Gece yemek yemeyin

Sahurdan kalan gece yemek yeme alışkanlığının devam etmesi Ramazan ayı sonrası kilo problemi oluşturabilir. Yatma saatinden 3-4 saat öncesinde yemek yeme işleminin sonlandırılması gerekir.

Su içmeyi unutmayın

Oruç dolayısıyla ara verilen gün içerisinde su içme alışkanlığının yeniden kazanılması gerekiyor. Ramazan ayında gün içinde su içmemek, Ramazan ayı sonrasında da su içmemizi unutturabilir. Bunun için suyunuzu gözünüzle görebileceğiniz yerlere koyun veya hatırlatıcı uygulamaları kullanın.

Düzenli yürüyüşler vücut kurtarır

Sindirimi kolaylaştırmak için yürüyüş ya da koşu yapın. Ramazan ayında acıkmamak veya susamamak için serin ve kapalı mekanlarda hareketsiz kalmak Ramazan ayı sonrasında da alışkanlık haline gelirse kilo problemleri de ortaya çıkacaktır. Yaz aylarında sabah veya akşam saatlerinde orta tempolu yürüyüşler veya düzenli egzersiz kilo kontrolü sağlamada faydalı olacaktır.

Kahvaltıda tercihlere dikkat edin

Kahvaltıda karbonhidrat içeren besinlerden kaçının. Beslenmenin olmazsa olmazı sağlıklı bir kahvaltıdır. Kahvaltıda poğaça, simit gibi yağ ve karbonhidrat deposu besinler yerine zeytin, peynir, yumurta gibi besin değeri yüksek ürünler tercih edin. Ramazan ayından uzun süre aç kalınması bir alışkanlığa dönüşürse, ilk öğünde kontrolsüzce yemek yeme ve tatlı krizleri gibi problemleri ortaya çıkartacaktır. Bu problemlerin önüne geçebilmek için öğün saatlerini dengeli ve sağlıklı bir şekilde ayarlayın.

#Ramazan sonrası beslenme
#Ramazan
6 yıl önce