|

Teknolojik bağımlılıkla mücadele dönemi başlıyor

Sağlıklı Yaşam Merkezleri Türkiye’de ilk kez ‘Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimi’ne sahip olacak. Türkiye'de ilk kez Bursa’da Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde ‘Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimleri’ açılacak.

Yeni Şafak
09:34 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:41 - 6/03/2018 Salı
IHA
Günümüzde teknoloji bağımlılığı arttı. Özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığı daha fazla.
Günümüzde teknoloji bağımlılığı arttı. Özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığı daha fazla.
Bursa’da faaliyette olan ve kapasitesini iki katına çıkaracak olan ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’, teknolojik bağımlılık ve kronik hastalıklarla mücadele merkezleri olacak.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Mahallesi’nde bulunan Sağlıklı Yaşam Merkezini ziyaret ederek burada teknoloji bağımlılığı ile mücadele hakkında açıklamada bulundu.

Sağlıkta büyük bir değişim içerisinde olduklarını ve bağımlılığın her türlüsü ile mücadelede azimli davranıldığını vurgulayan Vali Küçük, Türkiye’de bir ilk olarak Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde ‘Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimleri’ açılacağını söyledi.

Uzmanlar eşliğinde tedavi

Vali açıklamasında, “Bağımlılık ile ilgili mücadelemizi biliyorsunuz. Günümüzde bağımlılığın çeşitliliği arttı. Özellikle çocuklu evlerde bildiğimiz teknoloji bağımlılığı var. Bununla nasıl mücadele edeceğimizi, nasıl karşılayacağımızı bilmiyoruz, bunun için Türkiye’de ilk defa Bursa’da Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde ‘Teknolojik Bağımlılıkla Mücadele Birimleri’ olacak. 15 gün içerisinde buralarda aktif hale getirilecek. Tabi bu konu bilimsel, uzmanlığa dayanan bir çalışma istiyor onun için burada aktif olacak merkezlerimizdeki uzman personel, ruh ve sinir hastalığı hastanesinde ve üniversitelerimizdeki uzmanlarımızın eğitimlerinden yararlanarak yapılacaktır. Bu Türkiye’de bir ilk, artık her evde bağımlılık sorun olma potansiyeli var. Sağlıklı Yaşam Merkezleri sayesinde vatandaşlarımız, sürekli hastanelerde gezmeyecek. Vatandaşlarımız, buralarda çok daha etkili ve zaman ayırarak hizmet alacak” dedi.


#Teknolojik bağımlılık
#Bağımlılık
#Sağlıklı yaşam merkezleri
#Kronik hastalıklar
6 yıl önce