|

THY'de sıtma virüsüne karşı önlem

Türk Hava Yolları, Afrika seferi sırasında sıtma virüsü kaptıktan sonra hayatını kaybeden Kabin Amiri Selda Durmaz'ın ardından sıtma virüsüne karşı önlem aldı. THY mecbur olmadıkça sıtma virüsü riski yüksek ülkelerde konaklama zorunluluğunu kaldırdı.

Yeni Şafak
13:39 - 27/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:39 - 27/06/2015 Cumartesi
IHA

Türk Hava Yolları (THY) Kabin Amiri Selda Durmaz, Nijerya'da yatı görevinde sivrisinek ısırması sonucu sıtma hastalığına yakalanmış ve hastanenin yoğum bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetmişti. Durmaz ile aynı uçuşta görevli genç kabin memuru E.E.A'nın da sıtma olduğu ortaya çıktıktan sonra THY, sıtma virüsü riskine karşı önlem aldı.



THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı sıtma virüsü riski yüksek olan bölgelere uçan ekiplere dikkatli davranmaları ve riski minimuma indirmek için mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalarına ilişkin uyarılarda bulundu. Kabin Hizmetleri Başkanlığı ayrıca bazı ülkelerde konaklama zorunluluğu da kaldırıldı.


Risk oranının yüksek olduğu Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa ve Fildişi Sahilleri'nin başkenti Abudja'ya İstanbul'dan yapılan seferler git-gel olarak düzenledi. Yeni düzenlemeye göre uçuş ekipleri ülkede konaklamadan aynı uçakla geri dönecek. Uygulamanın Temmuz ayı itibari ile hayat geçmesi planlanıyor.

#sıtma virüsü
#THY
#THY'den önlem
9 yıl önce