|

Trafikte kış uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğünce, kış mevsiminde vatandaşların güven içinde seyahat edebilmeleri için uygulanacak tedbirler belirlendi.

Yeni Şafak
23:42 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:46 - 26/11/2015 Perşembe
AA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kış mevsiminin gelmesiyle, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasındaki kış lastiği kullanılması zorunluluğu nedeniyle denetimler artacak.



Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar başta olmak üzere sürücülerin uykusuz, yorgun ve süre dışı araç kullanımını önlemeye yönelik denetimlere de ağırlık verilecek.



Hava akımına maruz kalan köprü, tünel, menfez gibi yerlerde, sis ve gizli buzlanmanın oluşacağı göz önünde bulundurularak sürücüler, megafon ve benzeri yöntemlerle uyarılacak.



Vatandaşlar, kış şartlarında güvenli araç kullanımı, trafikte karşılaşabilecekleri riskler, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konularında yazılı ve görsel medya kanalları ile düzenli bir şekilde bilgilendirilecek.



Hava, yol ve trafik durumuna ait veriler, karayolları, belediye, emniyet, sağlık, araç kurtarma hizmetleri, tamir ve bakım servislerine ait iletişim ve ulaşım bilgilerini içeren kroki ve broşürler hazırlanacak.



Sisli ve yağışlı olan veya zincir takılması gereken yol kesimlerine gelinmeden önce taşıt sürücüleri, bizzat durdurularak veya araç megafonlarıyla, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususlarında uyarılacak.



Yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan gibi durumlarda, sürücüler karayolu elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde (konaklama tesisleri, bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler) bekletilecek, bu süre içerisinde terminallerden çıkış yapacak otobüslerin hareketlerine izin verilmeyecek.



Yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların daha önceden belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirilmeleri sağlanacak.



#trafik
#önlem
#tedbir
8 yıl önce