|

Uykusuzluğu gidermenin 7 yolu

Uykusuzluk problemi çeken ve artık deliksiz bir uyku uymak isteyenler gece olunca yataklarında büyük bir mücadeleye girişiyor. Uyumak için kendileriyle adeta yastık ve yorganla savaşan kişiler için uykusuzluk problemini giderecek 7 yol var.

Yeni Şafak
14:53 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:59 - 5/11/2018 Pazartesi
Diğer
Uykusuzluğu giderecek 7 yol ile deliksiz bir uyku çekmek mümkün.
Uykusuzluğu giderecek 7 yol ile deliksiz bir uyku çekmek mümkün.

Uykusuzluk problemini giderek 7 yol ile deliksiz uyku çekebilirsiniz. Artık yatakta yastık ve yorgan ile savaşmak yerine adım adım uygulayacağınız tekniklerle güne dinç bir şekilde uyanabilirsiniz.

The Guardian'da yer alan habere göre uyulması gereken adımlar şöyle:

1 - Yatak odanızı sakin ve karanlık tutun

Yatak odanız uyku için, değil mi? O zaman onu oturma odanız olarak kullanmayı bırakın. Sığınağınız olan yatak odalarınızı sakin ve karanlık tutun. Vücudunuzun melatonin salması için karanlığa ihtiyacı vardır, bu da uykuya yardımcı olur. Bu yüzden karartma perdelerine veya göz maskesine yatırım yapın. LED ekran mavi ışığı melatonin üretimi için özellikle yararsız olduğundan, cep telefonları ve bilgisayar ekranlarını kapatın. Yeni bir şilteye ihtiyacınız varsa, uygun olanı seçin. Yorganınızın sezon için doğru olduğunu kontrol edin.

  • 2 - Düzenli yatma rutinine bağlı kalın
  • Gün içinde uykunuzu daha sonra engelleyebilecek bir şey yapmayın ve yatmadan önce yavaşlayın. Bu yüzden uyuşmazlıkları önleyin ve yatağa gidin ve her gün kabaca aynı anda kalkın. Gece rutininizin tadını çıkarın. Sıcak bir banyoya ile yatağa girebilirsiniz.
3 - Ne yeyip içtiğinize dikkat edin

Alkol uyku döngüsünü etkileyebilir. Başlangıçta uyumanıza yardımcı olur, ancak birkaç saat sonra sizi uyandırır. Akşamları, özellikle de mide yanması ve mide rahatsızlıklarına neden olabilecek ağır veya baharatlı yiyeceklerden kaçının. Öğleden sonra kahve içmeyin.

4 - Saati kontrol etmeyin
5 - Eğer gerçekten uyuyamıyorsanız kalkın

Sık sık yarım saatten fazla uyanık kalıyorsanız ayağa kalkın ve kendinizi bir kitap ya da müzik eşliğinde başka bir yerde rahat ettirin. Yorulduğunuzda yatağa dönün.

  • 6 - Sleepio uygulamasını edinin
  • Sleepio, ideal kişisel uyku düzeninizi keşfetmenize yardımcı olan bilişsel davranışçı terapiye dayalı bir dijital program. Uyku haplarına bağımlılığı azaltmak için tasarlanan araştırmalar, yüzde 75'ten fazla insanın normal uykuya kavuşmasına yardımcı olabileceğini gösterdi.
7 - Uyku günlüğünü tutun

Uyku alışkanlıklarınızı bir iki hafta kaydedin. Yatağa gittiğinizde, uykunuzu ne kadar sürdüğünüzü, gece uyanık olsanız da ne kadar uyanık olduğunuzu yazın. Değiştirebileceğiniz kalıpları arayın. Belki de egzersiz yaptığınızda en iyi şekilde uyursunuz. Bir uyku günlüğü, bir doktorun neyin yanlış olduğunu tespit etmesine yardımcı olabilir. Belki de uykusuzluk depresyon ile bağlantılıdır ve bazı insanlar için uyku bozukluğu erken bir işaret olabilir.

#Uykusuzluk
#Uykusuzluğu giderecek yollar
#Gece uykusu
5 yıl önce