|

Yaşlılıkta kas kaybı sinirlerle bağlantılı

Yaşlandıkça bacaklarda meydana gelen kas kaybının sinirlerle bağlantılı olduğu bildirildi. Araştırmalara göre, 75 yaşına gelindiğinde bacakları kontrol eden sinirlerin ortalama yüzde 30'unun kaybedildiği tespit edildi.

Yeni Şafak
17:10 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:24 - 12/03/2018 Pazartesi
AA
Yaşlılıkta kas ve sinirler arasındaki bağlantıların neden bozulduğu tam olarak bilinmiyor.
Yaşlılıkta kas ve sinirler arasındaki bağlantıların neden bozulduğu tam olarak bilinmiyor.

Yaşlılıkta bacaklardaki doğal kas kaybının sinirlerle bağlantılı olduğu bildirildi.

Manchester Metropolitan Üniversitesinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, 75 yaşına gelindiğinde bacakları kontrol eden sinirlerin ortalama yüzde 30'unun kaybedildiğini ortaya koydu.

Sonuçları "Journal of Physiology" dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde 168 kişinin kas dokuları, manyetik rezonans görüntüleme (MRI) tekniğiyle ayrıntılı biçimde incelendi. Uzmanlar bu sırada sinirlerin sayısını hesap etmek için kaslara nüfuz eden elektriksel aktiviteyi kayıt altına aldı.

Manchester Metropolitan Üniversitesinde görevli Profesör Jamie McPhee, genç yetişkinlerde bel omurgasından bacakların hareketini kontrol eden 60 ila 70 bin sinirin bulunduğuna işaret ederek kişiler 75 yaşına geldiğinde bacak kaslarını kontrol eden sinirlerde çarpıcı bir kayıp (yüzde 30 ila 60) gözlendiğini kaydetti.

Nedeni bilinmiyor

Waterloo ve Manchester üniversitelerinin destek verdiği araştırmada öte yandan daha zinde yaşlılarda arta kalan sinirlerin, kasları kurtarmak ve erimelerini engellemek için yeni bağlar kurabileceği belirtildi.

Yaşlılıkta kas ve sinirler arasındaki bağlantıların neden bozulduğu tam olarak bilinmiyor. Kas kaybıyla ilgili daha fazla bulgunun, bilim adamlarının gelecekte bu durumu tersine çevirmek için yöntemler geliştirmesine yardım etmesi ümit ediliyor.

#Kas kaybı
#Kas erimesi
#Yaşlılarda kas kaybı
6 yıl önce
default-profile-img