|

Zayıflama hapları dehşet saçıyor

Zayıflama haplarıyla ilgili gün geçmiyor ki yeni bir ölüm haberi gelmesin. Özellikle gençlerin rağbet ettiği zayıflama hapları sağlığı tehdit ediyor. Bugüne kadar yüzlerce gencin ölümüne sebep olan haplarla ilgili Obezite Doktoru Dr. Fevzi Özgönül, zayıflama haplarının öldürmeye, bir o kadar da satılmaya devam ettiğini belirterek, “Almayın, aldırmayın, kullanmayın, kullandırmayın" dedi.

Yeni Şafak
10:00 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 10:10 - 13/05/2016 Cuma
IHA

“Kilo vermeniz için kullandığınız ilaçlar, geri alacağınız kilo kayıplarına neden olacağı gibi vücudunuza da ağır hasarlar vererek ölüme de davetiye çıkarmaya devam ediyor" diyen Obezite Doktoru Dr. Fevzi Özgönül, “İnsanları kandırmanın en kolay yolu onlara hayal vadetmektir. İnsanlara istedikleri bir şeyi söylerseniz, zaten inanmaya hazır birçok kişiye ulaşabilirsiniz. Özellikle internet üzerinden satılan zayıflama ilaçları bu konuda en güzel örnektir. Sloganlara bakarsanız “Yağları kendine çeken formül. Bu ilacı iç kilo almadan istediğini ye. Tamamı bitkisel kapsül 1 haftada kilonun % 20 sini yağlardan kaybet. 3 günde 3 kilo yağlarını kolayca yak. Metabolizmanı hızlandıran kahve, her fincanda yağlarını harca vb" Böyle daha binlercesini okuyabilirsiniz. Üstelik ilanın altında da yüzlerce olumlu yorum. Çok azı negatif. Büyük çoğunluğu ne derece memnun olduğunu belirtmiş ve bir kısmı da kullanabilmek için yorumlardan yardım bekliyor. Sizin düşüncenizi bilmem fakat benim düşüncem , yorumların hemen hemen hepsi ilanı veren kişi veya kişilerce yazılmıştır. Hatta negatif yorumlar bile bu kişiler tarafından yazılır.. Bu ilacın ne derece iyi ve etkili bir ilaç olduğuna inanmaya hazır birisi için birkaç olumsuz yorumun ne önemi olabilir. İşte bu şekilde kolaylıkla reklamı yapılan ilaç satın alınır. Bu tür ilaçların faydasız olması zararlı olmasından çok daha iyidir" diye konuştu.



Dr. Fevzi Özgönül, “Zayıflama ilaçları birkaç farklı şekilde zayıflatır ama bir yandan da sağlığınızı bozarak ölüme bile sebebiyet olur. En güzeli beden aklınızı kullanarak sağlıklı beslenmeniz ve ideal bedene dönmenizdir. Kesinlikle bu tür ticari kazanç hedeflenen ilaçlardan uzak durun" dedi.




İştahı kesenler:

İştahın kesilmesi aç kalmamıza dolayısı ile vücutta enerji eksiğine neden olur. Böylece eksik enerji destek dokulardan tamamlanır. Kişi kilo verebilir fakat bağışıklık sistemi çöker. Kas kaybı olur ve ciltte sarkmalar meydana gelir. İlaç kesildiği andan anormal bir iştah başlar ve kaybedilen kilolar hızla geri gelir. Bu arada çeşitli psikolojik sorunlar ve hastalıklar da başlar. Bu tür ilaçlar kalp krizini bile tetikleyebilir.



Bağırsaktan yağ emilimini engelleyenler:

Yediğimiz gıdalardan aldığımız yağı bloke ederek kilo verilmesini sağlar. Bu tür ilaçlar yağda eriyen A-D-E-K vitaminlerinin emilimini de engeller. Bu nedenle kilo kaybını geçici olarak sağlar fakat saçlarımızın dökülmesine, cildimizin daha hızlı yaşlanmasına, dişlerde ve kemiklerde erimelere ,gözlerimizde bozukluğa ve daha birçok probleme yol açar. İlacı bırakınca geri gelen kilolar da cabası olur.



Su atıcılar:

Su atıcı etkisi ile vücuttan su kaybı ile kilo verdirir. Kan dolaşımına ve vücudun elektrolit dengesine zarar verdiği için kalıcı metabolik rahatsızlıklara ve dolaşım sisteminde bozulmalara yol açar hatta vücudun tüm sisteminin dengesini alt üst eder.Bu esnada emboli yaşanmazsa ilk doktor kontrolünde acilen ilacın bırakılması tavsiye edilir. Verilen kilolar çok hızlı geri döner.



Bağırsak sistemini çalıştıran ilaçlar:

Bu tür ilaçlar gıdaların emilmeden dışarı atılmasını sağlar. Fakat dışarı atım esnasında vücudun ihtiyaç duyduğu birçok gıda da emilmeden atıldığı için iştah artışı olur. Ayrıca çeşitli mide, bağırsak sistemi rahatsızlıkları ve bağırsak florasında bozulmalar ve sonucunda mantar yerleşimine neden olur. Ayrıca vücut ihtiyacı olan enerjiyi alamadığı için bağışıklık sisteminde de çökme olur. Yağ atıcı ilaçlarda olan saç dökülmesi gibi birçok rahatsızlığa yol açar.



Metabolizmayı hızlandıranlar:

Bu tür ilaçlar ise metabolizmayı hızlandırarak daha çok enerji harcanmasını sağlar.Böylece az hareket ile daha fazla enerji harcandığı için kilo kaybı olabilir fakat çabuk yaşlanmaya ve bir çok organın hasar görmesine neden olur. Ağır endokrin sistem rahatsızlığına da yol açabilir"






#Fevzi Özgönül
#Diyet
#Diyetisyen
#Zayıflama hapları
#Zayıflama ilaçları
#Obez
#Obezite
8 yıl önce