|

Zayıflamak için 7 kez ameliyat oldu

Antalyalı ev kadını 56 yaşındaki Yasemin Dursunoğlu, zayıflamak için 15 yılda 7 kez ameliyat masasına yattı. Dursunoğlu, "Ameliyat zayıflamak için yüzde 100 çare değil, siz de katkıda bulunacaksınız" dedi.

Yeni Şafak
11:16 - 12/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:43 - 12/09/2015 Cumartesi
DHA

Aşırı kiloları nedeniyle hayatını sürdürmekte güçlük çeken Yasemin Dursunoğlu, 2000 yılında 118 kiloya ulaşınca



Antalya'de Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde mide bandı ameliyatı oldu. Kilo verememesi üzerine 2003 yılında İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde midesine kelepçe takıldı. Bu müdahale başarılı olunmayınca 6 ay sonra kelepçe yeni bir ameliyatla çıkartıldı. 2012 yılında ise İstanbul'daki özel bir hastanede tüp mide ameliyatı olan Dursunoğlu'nun, yine de kilo verememesi üzerine 6 ay sonra bu kelepçe de yeni bir ameliyatla çıkartıldı.



'Duodonal Switch' ameliyatı

Yasemin Dursunoğlu, 2013 yılında özel bir hastanede 'Duodonal Switch' ameliyatı yaptırdı. Bu ameliyattan da sonuç alamayan Dursunoğlu, tekrar Antalya'ya gelerek geçen ay Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Biliopankreatik Diversiyon (midenin alt kısmının çıkartılması) ameliyatı oldu. Bu ameliyata 118 kilo giren Dursunoğlu, bir ay içinde 86 kiloya düştü. Zayıflamak için



'' 35 yıl önce 60 kiloydum
''

Antalya ve İstanbul'da toplam 7 kez ameliyat masasına yatan 5 çocuk annesi Dursunoğlu, şöyle konuştu: "Önceki ameliyatlar neden başarısız oldu, yoksa ben mi başarısızdım bilemiyorum. 1980 yılında tam 35 yıl önce 60 kiloydum. Aşırı kilo bende tansiyon, şeker gibi hastalıkların yanı sıra dizlerimde ve eklemlerimde ağrılar oluşmasına neden oluyordu. Vücudum ağırdı ve ev işi yapamıyordum. Ameliyatlar sonrasında küçük kilo verme oldu. Fakat kısa sürede geri aldım. Önceki operasyonların başarısız oluş sebebi benden kaynaklı da olabilir. Herkeste başarı aynı olmuyor. Ameliyat yüzde 100 çare değil. Siz de katkıda bulunacaksınız. Yüzde 60-70 kendi payınız da olacak. Belki bende o paylardan mahrum kaldım, beceremedim."



Son ameliyatı yapan AÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Ayhan Mesci, şöyle devam etti:


"Operasyon olalı 1 ay oldu ama bu sürede vücut ağırlığının yüzde 8-9'unu kaybetti. Bu başarılı bir sonuç olarak düşünülebilir. Bundan sonraki süreçte ne olacak, yani bu ameliyattan sonra başka daha ileri bir cerrahi söz konusu değil. Aslında yeme alışkanlıkları, metabolik problemleri ve bu tip özellikleri açısından hastalar iyi irdelenmeli ve bunun sonucunda doğru olan operasyona karar vermek lazım. Hasta ancak yedinci ameliyatında doğru operasyona yönelebiliyor ve başarıya ulaşıyor."



#ameliyat
#Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi
9 yıl önce