|

BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin: 100 gün içinde yeni Kovid-19 aşısı geliştirilebiliriz

Koronavirüs’e karşı aşı geliştiren BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, ortaya çıkan varyantlarla ilgili konuştu. Virüsün varyantlarla daha dirençli hale geldiğini belirten Türeci ve Şahin, gerekmesi halinde 100 gün içinde yeni bir aşının geliştirilebileceğini söylediler.

12:03 - 12/07/2021 Pazartesi
Güncelleme: 12:57 - 12/07/2021 Pazartesi
Diğer
Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci
Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci

BioNTech kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin, Fransız Les Echos sitesine açıklamalarda bulundu. T24'ün aktardığı habere göre, Türeci ve Şahin, koronavirüsün etkisinin sürdüğünü ve zamanla daha dirençli hâle gelebileceğini söyledi.

"100 gün içinde mümkün"

Virüsün varyantlar ile daha dirençli bir duruma geldiğini belirten Şahin, "Gerçekten ihtiyaç duyulursa 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabiliriz" dedi.

Aşının yeni versiyonu geliştiriliyor

İkili, BioNTech aşısının varyantlara karşı yeni bir versiyonunun da Ağustos ayında klinik denemelere başlayacağını belirtti. Şahin, aşının böylelikle Delta varyantına karşı daha iyi performans göstermesine izin verebileceğini belirtti.

"Üçüncü doz gerekebilir"

Türeci, şu an için ise Delta varyantı gibi yeni varyantların ortaya çıkmasıyla, muhtemelen üçüncü bir doz aşının yapılmasının gerekli olabileceğini ifade etti.

#kovid-19
#aşı
#biontech
#özlem türeci
#uğur şahin
#100 gün
#üretim
3 yıl önce