Çin'de koronaya karşı sürücüsüz taksi dönemi

11:05, 06/05/2020, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:16, 06/05/2020, Çarşamba
Diğer
Çin'de koronaya karşı sürücüsüz taksi dönemi
Sürücüsüz taksiler, büyük rağbet görüyor.

Çin'de ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle yüz binlerce kişi yaşamını yitirdi. Ancak son günlerde, Çin'de hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Yine de tedbirleri elden bırakmayan yönetim, sürücüsüz robot taksilerin sayısını iki kat artırarak hizmete açtı.

Koronavirüs salgınını dünyaya yayan Çin'de hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Normalleşmenin başlaması, ilk olarak 2018 yılında üretilip test edilen sürücüsüz robot taksilerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
Bu süreçte, robot taksilerin sayısını iki katına çıkaran Çin, ülkenin birçok bölgesinde bu araçları kullanmaya başladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/06/11/12/resized_8d409-1c471a91robottaksi_4535.jpg
Çinli akıllı taşımacılık şirketi WeRide kurucusu Han Xu, “
Otonom sürüş, Çin’de yeni bir aşamaya geçti. Yatırımcılar, önümüzdeki 3 ile 5 yıl içinde otonom sürüşün büyük ölçekte uygulanacağını fark etti.
” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/06/11/13/resized_cc92f-13040a09robottaksi_4929.jpg



  • Koronavirüs salgını sırasında birçok hastane ve şirket, hastaların ve sağlık çalışanlarının maske ve yemek gibi ihtiyaçları karşılamak için kendi kendine giden otonom araçlar kullanmıştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/05/06/11/13/resized_f1f2c-b21ca09frobottaksi_8301.jpg
2020’nin son aylarında robot taksilerin, akıllı telefon uygulamalarıyla daha çok kullanılacağı belirtildi.

Taksi şoförleri duruma tepkili

Chinadaily'in haberine göre; Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, mart ayında otonom sürüş endüstrisi için sınıflandırma standartları çalışmasını başlattığını açıkladı.
WeRide firması ise bu yılın sonunda Guangzhou bölgesinde operasyonlarını genişleteceğini ve yıl sonuna kadar yüzlerce otonom aracı kullanıma sunacaklarını belirtti. Öte yandan, ülkedeki bir çok taksi şoförü duruma itiraz ederek, işlerinin elinden alınacağını ileri sürdü
.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026