|

Karantinadan çıkıp dünyaevine giriyorlar: Vuhan'da evlilik başvuruları patladı

Çin'de koronavirüsün merkezi Vuhan'da dün aylar sonra karantina kaldırılmıştı. Sokağa çıkma yasağı ve diğer sıkı tedbirler gevşetilirken, karantinada haftalar geçiren çiftler dünyaevine girmek için sıraya girdi, bölgede evlilik başvuruları yüzde 300 arttı.

09:46 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 09:56 - 9/04/2020 Perşembe
Diğer
Dün Vuhan'da karantina sona ermiş, binlerce sağlık çalışanı sevdiklerine kavuşmuştu.
Dün Vuhan'da karantina sona ermiş, binlerce sağlık çalışanı sevdiklerine kavuşmuştu.

Dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün salgınının çıkış noktası Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde önlemler gevşetildi. Sokağa çıkmaya başlayan Vuhanlıların ise evlilik başvurusunda 'rekor kırdığı' belirtildi.


Haftalardır bugünü bekliyorlardı

  • Evlerinde haftalardır karantinada kalan Vuhanlı çiftler, sokağa çıkar çıkmaz evlilik başvurusu yaptı. Dünyaca ünlü sanal alışveriş sitesi Alibaba'nın alt markası olan Alipay, evlilik başvurusu yapanların oranının yüzde 300 arttığını duyurdu.



55 bin kişi kentten ayrılacak

Dünya genelinde 82 binden fazla can kaybına neden olan koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin’in Vuhan kentindeki karantina dönemi dün sona ermişti.
Bölgeden 55 bin yolcunun trenle terk etmesi bekleniyor. Yolcular, kendilerine devlet tarafından verilen sağlık kodlarını gösterdikten ve vücut ısıları ölçüldükten sonra istasyonlara girebiliyor.
#çin
#vuhan
#koronavirüs
#kutlama
#karantina
#evlilik başvurusu
#rekor
4 yıl önce