|

Koronavirüsün ilacını bulduğunu açıklayan Madakgaskar'da korkutan gelişme: Başkent yeniden karantinaya alınacak

Geçtiğimiz aylarda koronavirüse karşı etkili olduğunu iddia ettikleri ilacı tanıtan ve bir kaç ülkeye de satışını yapan Madagaskar'da yeni tip koronavirüs salgınında nisanda kaldırılan karantina uygulaması yeniden uygulanacak. Ülkenin başkentinde 14 gün boyunda uygulanacak olan karantinada tüm gün sadece eczaneler açık kalacak diğer işletmeler ise belirli saatlerde açık kalabilecekken özel araçlar trafiğe çıkamayacak.

10:45 - 6/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 10:47 - 6/07/2020 Pazartesi
AA
Afrika kıtasında Madagaskar'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği bitkisel ilaç Covid Organics böyle tanıtılmıştı.
Afrika kıtasında Madagaskar'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği bitkisel ilaç Covid Organics böyle tanıtılmıştı.

Madagaskar'ın başkenti Antananarivo'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının artması nedeniyle iki buçuk ay sonra yeniden karantina uygulamasına gidileceği bildirildi.

TÜM GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILACAK

  • Hükümetten yapılan açıklamada, Antananarivo'nun da yer aldığı Analamanga bölgesinde 20 Nisan'da kaldırılan karantina uygulamasının
    6-20 Temmuz tarihleri arasında tekrar başlayacağı, bu süre boyunca bölgenin tüm giriş çıkışlara kapatılacağı belirtildi.

Sadece eczanelerin tüm gün, fırın, market gibi dükkanların sabah 6'dan öğlen 12'ye kadar açık olabileceği, diğer tüm dükkanların kapalı tutulacağı kaydedilen açıklamada, hastanelere hasta ve malzeme nakli yapan araçlar dışında özel araçların trafiğe çıkmasının yasak olacağı aktarıldı.

YASAKLAR DEVAM EDECEK

  • Maske zorunluluğunun ve toplantı yasağının devam ettiği ifade edilen açıklamada, 22 Nisan'da eğitimin başladığı okulların da yeniden kapatılacağı duyuruldu.
  • Diğer yandan, hükümet, hava sınırlarının 31 Temmuz'a kadar açılmayacağını bildirdi.

Kovid-19'a karşı geliştirdiği Covid Organics adlı bitkisel karışımla gündeme gelen Madagaskar'da son 2 haftada vaka sayıları neredeyse 2'ye katlandı.

Ülkede salgının başından bu yana 2 bin 941 vaka tespit edildi.

Virüse yakalanan 1108 kişi iyileşirken, 32 kişi hayatını kaybetti.



#koronavirüs
#Kovid-19
#Madagaskar
#ilaç
4 yıl önce