Kovid’i yüzde 50 önleyen hap: Fiyatı yaklaşık 700 dolar

00:00, 03/10/2021, PazarG: Güncelleme: 05:32, 03/10/2021, Pazar
Yeni Şafak
Kovid’i yüzde 50 önleyen hap: Fiyatı yaklaşık 700 dolar
Merck dışında Pfizer, ve İsveçli ilaç firması Roche de Kovid tedavisi için hap formatında ilaçlar geliştirdiklerini duyurmuştu.

ABD’li ilaç firması Merck, Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azaltan hap formundaki ilk ilacı geliştirdiğini açıkladı. Şirket ilacın kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracak. İlacın bir hasta için ücretinin yaklaşık 700 dolar yani 6 bin 200 Lira olacağı öngörülüyor.

ABD’li ilaç firması Merck, Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azaltan hap formundaki ilk ilacı geliştirdiğini açıkladı. Şirket ilacın ABD ve diğer ülkelerde kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracak. İlacın bir hasta için ücretinin yaklaşık 700 dolar yani 6 bin 200 Türk Lirası olacağı öngörülüyor.Merck ve biyoteknoloji firması ortağı Ridgeback Biotherapeutics’un yürüttüğü araştırmada, Kovid-19’u ağır geçirme riski bulunan 775 yetişkin arasından enfeksiyonun erken evrelerinde Molnupiravir’i alanlarda hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yarı yarıya düşüş kaydedildiği belirtildi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/03/05/30/resized_48fbd-f0e11317ilacyeni1.jpg

İLAÇ NEDENİYLE ÖLÜM YAŞANMADI

  • Merck araştırma grubundan Başkan Yardımcısı Dr. Dean Li ise yaptığı açıklamada, “Bu klinik deneyde ilacın gösterdiği etki, beklentilerimi aştı” ifadelerini kullanarak, “Hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yüzde 50’lik azalma, azımsanamayacak bir klinik etki anlamına geliyor” dedi. Araştırmaya göre, etkin madde içermeyen plasebo alan hastaların yüzde 14,1’inin 30 gün sonunda hastaneye kaldırıldığı veya hayatını kaydettiği bildirilirken, koronavirüsün çoğalmasını sağlayan enzime müdahale eden Molnupiravir’i alan hastalarda ise bu oranın yüzde 7,3 olduğu kaydedildi. Molnupiravir alan deney grubunda 30 günlük süre sonrasında can kaybı yaşanmadı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026