|

Kovid’i yüzde 50 önleyen hap: Fiyatı yaklaşık 700 dolar

ABD’li ilaç firması Merck, Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azaltan hap formundaki ilk ilacı geliştirdiğini açıkladı. Şirket ilacın kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracak. İlacın bir hasta için ücretinin yaklaşık 700 dolar yani 6 bin 200 Lira olacağı öngörülüyor.

00:00 - 3/10/2021 الأحد
Güncelleme: 05:32 - 3/10/2021 الأحد
Yeni Şafak
Merck dışında Pfizer, ve İsveçli ilaç firması Roche de Kovid tedavisi için hap formatında ilaçlar geliştirdiklerini duyurmuştu.
Merck dışında Pfizer, ve İsveçli ilaç firması Roche de Kovid tedavisi için hap formatında ilaçlar geliştirdiklerini duyurmuştu.

ABD’li ilaç firması Merck, Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azaltan hap formundaki ilk ilacı geliştirdiğini açıkladı. Şirket ilacın ABD ve diğer ülkelerde kullanımı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracak. İlacın bir hasta için ücretinin yaklaşık 700 dolar yani 6 bin 200 Türk Lirası olacağı öngörülüyor.Merck ve biyoteknoloji firması ortağı Ridgeback Biotherapeutics’un yürüttüğü araştırmada, Kovid-19’u ağır geçirme riski bulunan 775 yetişkin arasından enfeksiyonun erken evrelerinde Molnupiravir’i alanlarda hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yarı yarıya düşüş kaydedildiği belirtildi.


İLAÇ NEDENİYLE ÖLÜM YAŞANMADI

  • Merck araştırma grubundan Başkan Yardımcısı Dr. Dean Li ise yaptığı açıklamada, “Bu klinik deneyde ilacın gösterdiği etki, beklentilerimi aştı” ifadelerini kullanarak, “Hastaneye yatış ve ölüm oranlarında yüzde 50’lik azalma, azımsanamayacak bir klinik etki anlamına geliyor” dedi. Araştırmaya göre, etkin madde içermeyen plasebo alan hastaların yüzde 14,1’inin 30 gün sonunda hastaneye kaldırıldığı veya hayatını kaydettiği bildirilirken, koronavirüsün çoğalmasını sağlayan enzime müdahale eden Molnupiravir’i alan hastalarda ise bu oranın yüzde 7,3 olduğu kaydedildi. Molnupiravir alan deney grubunda 30 günlük süre sonrasında can kaybı yaşanmadı.
#Merck
#ABD
#FDA
#Koronavirüs
٪d سنوات قبل