|

MEB’den N95 maske atağı: Makineyi üreteceğiz

Milli Eğitim Bakanlığı N95 (FPP2) maske için girişimlerde bulundu. Projede sona yaklaşıldığını açıklayan Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, “İnşallah bu ay içinde makineyi üretecek ve müjdeli haberi paylaşacağız” dedi.

Haber Merkezi
02:00 - 20/04/2020 Pazartesi
Güncelleme: 22:25 - 19/04/2020 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesinin ardından öğrencilere hem internet ve televizyon üzerinden yoğun şekilde destek olmaya başladı, hem de salgınla mücadele için meslek liselerinin üretim kapasitesini harekete geçirdi. Bu kapsamda, temizlik ürünleri ve dezenfektanlardan maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu siperliğe kadar çok çeşitli ürünün seri üretimine geçildi.


50’YE YAKIN
LİSEDE ÜRETİM

Üretim sürecini yürüten ve koordine eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, üretimde gelinen son noktayı değerlendirdi. Vatandaşların maske ihtiyacını karşılamayı öncelediklerini belirten Özer, 50’ye yakın mesleki ve teknik Anadolu lisesinde üretim yapıldığını hatırlattı. Özer, “Şu ana kadar 8 milyon maske ürettik ve her ilde valiliklerimizin koordinasyonu ile ihtiyaç noktalarına ulaştırdık. Bu maskelerin 2,5 milyonu İstanbul’da dağıtıldı. Üretimler yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi. Maske üretimi kapasitesinin artırılmasında otomasyonun önemini vurgulayan Özer, “Arkadaşlarımız yoğun bir sürecin ardından başarılı oldular ve İstanbul’da ilk ‘Otomatik Üç Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesini ürettik. Aynı makineden 2 tane daha üretildi. Böylece İstanbul’da aylık üretim kapasitemiz 5 milyona ve toplamda ise tüm ülkede 10 milyona çıktı” diye konuştu. AR-GE merkezlerinin N95 (FPP2) standardında maske makinesi üretimine odaklandığını belirten Özer, “Bu konuda da sona yaklaştık. İnşallah nisan ayında bu makineyi de üreteceğiz ve müjdeli haberi ülkemizle paylaşacağız“ dedi.

#Koronavirüs
#Maske
#MEB
4 yıl önce