|

Sağlık çalışanları çok yoruldu: Sonbaharda muhtemel ikinci dalga bekleniyor

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, sonbaharda beklenen muhtemel ikinci dalga için uyardı: İlk döneme göre hem ilaç hem hastaneler bağlamında daha hazırlıklıyız tabii ki. Kurallar uygulanmaz ise şöyle bir tehlike var, sağlık çalışanları çok yoruldu. Dinlenmeleri gerekiyor. O yüzden kendimiz, sağlık çalışanları ve büyüklerimiz için daha dikkatli olmalıyız.

Haber Merkezi
01:53 - 3/08/2020 Pazartesi
Güncelleme: 02:08 - 3/08/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüs salgınında, sonbaharda beklenen muhtemel "ikinci dalgaya" ilişkin uyarılarda bulundu.Taşova, normalleşme sürecinde toplumun büyük kısmının Kovid-19 öncesi dönemdeymiş gibi davranmaya başladığını söyledi. Sosyal mesafenin yanı sıra maske takılmadığını ve
lerin yanlış kullanıldığını belirten Taşova, bunun sonucunda pozitif vaka rakamlarında da artışlar görüldüğünü kaydetti.

SONBAHARDA SAYILAR ARTACAK

Kurallara uyulmazsa, pozitif vaka sayılarının sonbaharda beklenen muhtemel "ikinci dalgada" daha da artacağını belirten Taşova, şunları kaydetti: "İlk döneme göre hem ilaç hem hastaneler bağlamında daha hazırlıklıyız tabii ki. Birtakım kurallar uygulanmaz ise şöyle bir tehlike var, sağlık çalışanları çok yoruldu. Sağlık çalışanlarının motivasyonlarının arttırılması, onların da dinlenmesi gerekiyor.”

DİKKATLİ OLMALIYIZ

  • “Herkes için gerçekten önemli bir döneme giriyoruz. Tekrar vurgulamak istiyorum, sağlık çalışanları çok yoruldu. Burada en önde savaşan kişiler de onlar. O yüzden kendimiz, sağlık çalışanları ve büyüklerimiz için daha dikkatli olmamız gerekiyor."

#Koronavirüs
#Prof. Dr. Yeşim Taşova
#Sağlık çalışanları
4 yıl önce