|

Türkiye ABD’den çok ileride: Amerika’yı gözümüzde büyütmüşüz

New Jersey eyaletinde 1,5 ay mahsur kaldıktan sonra THY’nin özel seferiyle Türkiye’ye dönen Kelleci çifti ABD’nin kötü sağlık şartlarını anlattı. Emekli eczacı Emel Kelleci (74), “ABD’yi gözümüzde büyütmüşüz. Türkiye’nin çok gerisinde. Diyabet hastasıyım. İlaç bulmakta zorlandım. Halbuki Türkiye’de böyle bir şey yok” dedi. Kelleci’nin eşi emekli doktor Mehmet Kelleci de özel seferle getirildikleri için teşekkür etti.

Haber Merkezi
00:59 - 17/05/2020 Pazar
Güncelleme: 00:57 - 17/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
New York’tan Türkiye’ye THY seferiyle getirilen Kelleci çifti, ABD’nin özellikle sağlıktaki perişan halini anlattı
New York’tan Türkiye’ye THY seferiyle getirilen Kelleci çifti, ABD’nin özellikle sağlıktaki perişan halini anlattı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uluslararası uçuşların durdurulmasıyla ABD’de kalan Emel ve Mehmet Kelleci çifti, ABD’de ilaç bulmakta zorlandıklarını anlatarak ABD’nin sağlık sistemi yönünden Türkiye’nin çok gerisinde olduğunu belirtti. Kızı ve torunlarını ziyaret için gittikleri New Jersey eyaletinin Tenafly şehrinde 1,5 aydır mahsur kaldıklarını söyleyen Gaziantepli çift, memlekete ancak Türk Hava Yolları’nın düzenlediği özel seferle dönebildiklerini kaydetti. Emekli eczacı 74 yaşındaki Emel Kelleci, ABD ziyaretinin istemeden uzaması sonucu kullandığı ilaçların bittiğini ve yenisini tedarik edemediğini dile getirdi. Kelleci, “Diyabet hastasıyım. İlaç bulmakta bayağı zorlandım ve bulamayacağım diye çok korkuya kapıldım. Halbuki Türkiye’de böyle bir şey yok. Türkiye, değil kendi vatandaşına yabancılara bile anında her şeyi temin eden bir ülke” dedi. ABD’de turist olarak bulunduğu için tedavi olmak ve ilaç almak konusunda sıkıntı yaşadığını söyleyen Emel Kelleci, New Jersey’de çalışan bir Türk hemşirenin yardımı sonucunda doktora gidip ilaç alabildiklerini ifade etti. Kelleci, “Biz Amerika’yı gözümüzde çok büyütmüşüz. Sağlık sistemi yönünden Türkiye’nin çok gerisinde” diye konuştu.

VAR OLSUN TÜRKİYE

Emel Kelleci’nin eşi emekli doktor Mehmet Kelleci de salgın sürecinde sağlık sıkıntıları yaşadıklarını, eşine insülin ve hipertansiyon ilaçlarını temin etmede çok zorlandıklarını söyledi. 77 yaşındaki Kelleci, Türkiye’nin düzenlediği özel seferlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Her zaman biz, başka zamanlarda, büyük ülkelerin kendi vatandaşlarını böyle durumlarda taşıdığını televizyonlarda, haberlerde duyar imrenirdik. Sağ olsun, ülkemizin idarecileri sayesinde bu beladan da inşallah kurtulacağız. Yöneticilerimize çok teşekkür ederim. Var olsun Türkiye” ifadelerini kullandı. ABD ile Türkiye arasındaki uçuşların 27-28 Mart’ta durdurulması üzerine yurda dönemeyen Türk vatandaşları için Washington, New York ve Los Angeles’tan üç özel sefer düzenlenmişti. Tahliye seferlerinin ikinci turu kapsamında New York, Houston ve Miami’den de uçaklar kaldırılarak vatandaşların Türkiye’ye gelmesi sağlandı. Yurt dışından getirilenler 14 gün boyunca karantina şartlarında tutuluyor.

#Koronavirüs
#Salgın
#ABD
4 yıl önce