|

Malatya fay hatları ve deprem riski taşıyan ilçeler

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin 17.3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Kahramanmaraş merkezli deprem ile büyük yıkıma maruz kalan Malatyalı vatandaşlar fay hattı ile deprem risk haritası sorgulaması yapmaya başladı. Peki Malatya deprem fay hattı nereden geçiyor? Malatya’da deprem riski olan ilçeler hangileri? Malatya Fay hattı sorgulama linki haberin detayında.

13:14 - 28/12/2023 Perşembe
Güncelleme: 13:14 - 28/12/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Malatya deprem fay hattı
Malatya deprem fay hattı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 12.34'te, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 17.3 kilometre olarak kaydedildi. Bu deprem sonrası Malatya deprem fay hattı haritası merak edilmeye başlandı.

Malatya zemin en sağlam ilçeler hangileri?

Malatya’yı olası deprem açısından etkileyebilecek üç büyük fay söz konusudur. Birincisi Doğu Anadolu Fay hattı. İkincisi Sürgü’den Akçadağ’ın kenarından Ovacık’a kadar giden Malatya-Ovacık Fay hattı. Üçüncüsü ise Çöşnük Fayıdır. Malatya’nın en sağlam zemini güneyde yer alıyor. İşte Malatya’nın güneyinden geçecek Güney Çevre Yolu’nun zeminindeki kayaçların yaşı 16 ile 170 milyon yıl arasında değişiyor.

Malatya deprem risk haritası

#malatya
#malatya deprem
#malatya fay hattı
4 ay önce