|

Adıyaman son depremler: Adıyaman’da bugün deprem oldu mu?

Adıyaman deprem haberleri ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası bir hayli yakından takip ediliyor. Son depremler Adıyaman’da çok büyük yıkıma neden oldu. Kentte yıkılan bina sayısı 1485 olurken, ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 85, yıkımı acil olan bina sayısı 538 oldu. Zaman zaman gerçekleşen artçı depremler nedeniyle vatandaşlar Adıyaman’da deprem mi oldu? sorusuna yanıt arıyor. Peki, Adıyaman’da deprem oldu mu? Az önce Adıyaman deprem mi oldu? İşte Adıyaman depremi AFAD ve Kandilli deprem listesi!

09:40 - 25/02/2023 Cumartesi
Güncelleme: 09:40 - 25/02/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Adıyaman'da deprem mi oldu?
Adıyaman'da deprem mi oldu?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen bölgede artçı sarsıntılar oluşmaya devam ediyor. Gün içinde Türkiye genelinde farklı bölgelerde çok sayıda irili ufaklı depremler oluştu. En son meydana gelen depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi içerisinde paylaşılmaya devam ediyor.

Son Adıyaman depremi

Adıyaman’da deprem oldu mu?

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Can kaybı 36 bin 187’e yükselirken, AFAD'tan yapılan açıklamada "Depremlerin ardından 6 bin 724 artçı deprem meydana gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kandili Rasathanesi tarafından sağlanmakta olan bilgilere göre bugün Adıyaman’da gün içerisinde birçok deprem gerçekleşti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi son dakika depremler listesine göre, Adıyaman Çelikhan’da 2,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Adıyaman depremi

Son depremler Adıyaman'da büyük tahribata yol açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da şiddetli sarsıntının etkisiyle yüzlerce ev, cami, okul ve iş yeri yıkıldı, park halindeki birçok araç hasar gördü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Üniversitesi'nde Afet Koordinasyon Merkezi'nde, deprem sonrası gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili son bilgileri paylaştı. Adıyaman'da hasar tespit çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından devam ettirildiğini belirten Karaismailoğlu, "Buna göre de Adıyaman'da yıkılan bina sayısı 1485'tir. Ağır hasarlı bina sayısı da 4 bin 85, yıkımı acil olan bina sayısı 538 olarak belirlenmiştir. Adıyaman'ın yeni yerleşim yeri belli oldu.



#Adıyaman
#Adıyaman son depremler
#Adıyaman deprem
#afad
#Kandilli Rasathanesi son depremler
1 yıl önce