|

Erzincan son depremler: Erzincan'da bugün deprem oldu mu?

Son Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. 44 bin 218 kişi hayatını kaybetti. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan-Bingöl arasındaki faya işaret ederek, Türkiye'de en büyük deprem tehditlerinden biri olduğunu belirttiği Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova-Bingöl Göynük arası için "7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Görür'ün bu uyarısından sonra Erzincan deprem sorgulaması Kandilli ve AFAD üzerinden artış yaşandı. Bugün meydana gelen son depremlerin il il ayrıntılı listesini görmek için haberimize göz atabilirsiniz. İşte 16 Şubat Perşembe son depremlerin listesi.

10:01 - 25/02/2023 Saturday
Güncelleme: 10:01 - 25/02/2023 Saturday
Yeni Şafak
Erzincan son depremler
Erzincan son depremler

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, güncel olarak son depremlerin listesini paylaşmaya devam ediyor. Peki bugün Erzincan’da deprem oldu mu? İşte detaylar.

Erzincan'da bugün deprem oldu mu?

  • Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Türkiye'de en büyük deprem tehditlerinden biri olduğunu belirttiği Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova-Bingöl Göynük arası için "7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam ettikten sonra Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir. Erzincan kent merkezi ile birlikte Üzümlü ilçesi merkezi ile Erzincan’a bağlı 45 belde veya köy doğrudan fay zonu üstüne oturmaktadır. Hal böyle olunca da Erzincan'da deprem riski taşıyan en kritik illerimiz arasında yer almakta. İşte Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre deprem olan yerler:



#Erzincan
#deprem
#Kandilli Rasathanesi
#AFAD
2 years ago