|

Seçim 2019 | Karaman Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Karaman Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Karaman ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Karaman Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 15:42 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Karaman seçim sonuçları.
Karaman seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Karaman ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Karaman seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Karaman ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Karaman ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Karaman yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız!

KARAMAN

Karaman, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ilin adıdır. 1989 yılında Orta Anadolu'nun gelişmesi maksadıyla alınan kararla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur. Karaman'ın Merkez İlçe, Ayrancı, Kazımkarabekir İlçelerinde akdeniz iklimine benzer karasal iklim, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler İlçelerinde Akdeniz İklimi görülür. Bu nedenle Karaman'da yetiştirilen bitki türleri çeşitlilik göstermektedir. Batı ve kuzeyinde Konya, güneyinde Mersin, güneybatısında Antalya illeri ile çevrilidir.

Karaman, Anadolu'da Türkçe'nin Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmî dil ilan edildiği yerdir.

Karaman'ın nüfusu 2018 yılın itibariyle 251.913'tür.

#Karaman Seçim sonuçları
#Karaman seçim sonuçları 2019
#Karaman meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Karaman 2019
#seçim sonuçları Karaman
#Karaman yerel seçim sonuçları
#Karaman yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce