Ahmet Ağaoğlu'ndan hakem isyanı: Artık yeter

Haber Merkezi
04:00, 04/11/2019, PazartesiG: Güncelleme: 09:18, 04/11/2019, Pazartesi
Yeni Şafak
Ahmet Ağaoğlu'ndan hakem isyanı: Artık yeter
Bordo-mavililerine penaltı beklediği pozisyon.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Göztepe maçını yöneten hakem Fırat Aydınus’a tepki gösterdi; “Maçın skorunu belirlemek kimsenin haddi değildir. Penaltı pozisyonunda VAR’a bile gitmemesine bir anlam veremedim. VAR neden var? Bu sürecin takipçisiyiz. Bu defter asla kapanmayacak” ifadelerini kullandı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Göztepe’ye 1-0 mağlup oldukları maçın ardından mücadeleyi yöneten hakem Fırat Aydınus için sert ifadeler kullandı. “Trabzonspor yöneticileri masaya yumruk vurmak şeklinde bir davranış biçiminde olmazlar” diyen başkan Ağaoğlu, “Nitekim seçilmiş bir federasyon ve onların görev verdiği kurullar var. Bunların oluşumuyla ilgili endişelerimiz vardı. Bunları Nihat Özdemir’e söyledik. Hakem hatalarının can sıkıcı boyuta ulaştığını Getafe maçı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu’na ilettiğimi söylemiştim. Köşemize çekilmiş, oturmuş, başımıza taş gelince tepki koyan bir kulüp değiliz. Bunun bilinmesi lazım” şeklinde konuştu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/11/04/02/41/resized_eb96a-fd28c5e5agaogluyeni.jpg
SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Yöneticiler olarak gece gündüz kulüpleri için mücade ettiklerini belirten Ağaoğlu, “1 milyar 200 milyon TL borçla kulübü alıyorsunuz. Gece gündüz demeden, yattığınız yeri bilmeden bu borcu 800 milyona çekiyorsunuz. Ve bu darlıkta bir kadro oluşturuyorsunuz. Bu kadro talihsizliklere rağmen sahada canını dişine takıyor. Biz de futbolcularımızı, hakemlerin adaletine teslim ediyoruz. Ancak bugün geldiğimiz noktada aslında geçen seneden çok farklı bir durum görmedik. Sahaya 5-6 futbolcusundan yoksun çıkarak iyi niyetiyle mücadele eden bir takımın hakkını bu tür hatalarla cezalandırılması adaletin ortadan kalktığını gösteriyor. Ayrıca bunu hata olarak da görmüyorum. Bu sürecin sonuna kadar takipçisiyiz. Biz hiçbir maçta haksız bir galibiyeti, hatta haksız bir düdüğü istemediğimizi defalarca söyledik. Hakkımız olmayan bir şeyi hiç istemedik. Hakkımız çalınmasın yeter! Ama hakkımızın çalındığı yerde sessiz kalacağız anlamı da çıkmasın. 10. hafta maçımızı oynadık ve şu ana kadar 3 maçta hakem hatalarıyla karşılaştık. Bunların takipçisiyiz. Göztepe’nin galibiyetini gölgelemek istemiyorum. Bu başka takım karşısında da olabilirdi. Bırakın maçın neticesini sahada oynanan futbol belirlesin” dedi.

BU DEFTER ASLA KAPANMAZ

Hakemin penaltı pozisyonunda VAR’a bile gitmemesine bir anlam veremediğini belirten başkan Ağaoğlu, “Pozisyonu önümdeki ekrandan izledim. Pozisyonu izledikten sonra penaltıyı kimin kullanacağını düşünmeye başladım. VAR neden var? Bu sürecin takipçisiyiz. Bu işe sebep olanların ne cevap vereceğini merakla bekliyoruz. Yönetim kurulu olarak bu sürecin takipçisiyiz. Bu defter asla kapanmaz. Ben sahada iyi oynarım ya da kötü oynarım. Ancak maçın skorunu belirlemek kimsenin haddi değildir. Hukukun olmadığı yerde anarşi olur. Sahada oynanan oyuna, hakim tayin ve kararlarına ne zaman ki kulüp yöneticileri, başkanları ve teknik direktörler, oyuncular müdahil olmaya başlarsa anarşi çıkar. Biz bunu asla istemiyoruz. Kulüplerin göreve getirdiği TFF ve kurullar bu işi adaletli yönetsin. Geldiğimiz noktada işler ölü taklidiyle geçiştirilecek gibi değil. Bu işle alakalı yapılacak açıklama ve verilecek kararı bekliyoruz. Ona göre biz de tavrımızı belirleyeceğiz. Belki penaltı kaleciden dönecekti, hazırlıksız yakalanacaktık, 2-0 Göztepe öne geçecekti. Niye müdahale ediyorsunuz! Bırakın maçın neticesini sahadaki futbol belirlesin. Tüm takımlar için geçerli” diye konuştu.





Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026