|

Bir kaleciden çok daha fazlası

Mersin karşısında tam 6 net gollük pozisyona geçit vermeyen Muslera, şampiyonluk yolunda kazanılan önemli bir galibiyetin kahramanı olurken G.Saray’a da 7 sezon sonra bir ilki getirdi. Cimbom, 2007-2008 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig’de üst üste 4 maç gol yemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:28 - 14/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Süper Lig'de bitime 3 hafta kala Mersin İdmanyurdu karşısında önemli bir virajı kayıpsız dönen Galatasaray'da maçın kahramanı golü atan Yasin Öztekin'den ziyade inanılmaz pozisyonları çıkartan Fernando Muslera oldu. Tam 6 net gol pozisyonunu fizik kurallarına aykırı çabasıyla kurtaran Uruguaylı kaleci, takımına da 7 yıl sonra bir ilki getirdi. 360 dakikadır kalesini gole kapatan Muslera'nın bu performansıyla sarı-kırmızılılar, ligi zirvede tamamladığı 2007-2008 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig'de üst üste 4 maç gol yemedi. G.Saray en son 2007-2008 sezonunda 28 ve 32. haftalar arasında 5 maç üst üste gol yememişti.



10 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATTI


Fernando Muslera, bu sezon geride kalan 31 haftalık periyotta toplam 10 maçta rakiplerine gol izni vermedi. Bu maçlarda sarı-kırmızılı takım 9 galibiyet elde ederken, yalnızca ligin ikinci haftasında oynanan Eskişehirspor mücadelesinde iki puan bıraktı.



3. KEZ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ


G.Saray'a transfer olduğu 2011-2012 sezonundan bu yana istikrarlı bir şekilde forma giyen Muslera, kaleyi kolay bırakmıyor. Gördüğü sarı kartla G.Birliği maçında cezalı olan Muslera, 4 sezonluk G.Saray kariyerinde sadece 3 kez cezalı olduğu için maç kaçıracak. İlk sezonunda 1 kırmızı kart gören Uruguaylı kaleci, 2012-2013'te de kırmızı kartla oyundan atılmıştı. 2013-2014'ü tek sarı kartla cezasız bitiren Muslera, bu sezon 4. sarı kartını gördü.



Mersin İdmanyurdu deplasmanında kazanarak zor bir virajı dönen Galatasaray, son 3 haftaya lider girerken, takımdaki şampiyonluk havası daha kuvvetli esmeye başladı. Bu durum, takımın Mersin dönüşü karşılanış şekline de coşkulu bir biçimde yansıdı. Gece saat 02.00 sıralarında İstanbul'a dönen Galatasaray kafilesini, Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Yüzlerce taraftar, gecenin geç saati olmasına rağmen alanı hınca hınç doldururken, havalimanını 'Şampiyon Galatasaray' tezahüratları inletti. Taraftarlar, futbolculara galibiyet için teşekkür ederken yaşanan izdihamı polisler ve özel güvenlik görevlileri engellemeye çalıştı. Tezahüratlar eşliğinde takım otobüsüne binen futbolcular, alandan ayrılırken bir hayli zorluk çekti.



Adayların tercihi Hamzaoğlu


G.Saray'da Olağan Divan Kurulu dün gerçekleşirken, 23 Mayıs'taki seçimde adaylığını koyan üç isim, kürsüye çıktı. Adaylardan Turgay Kıran, Dursun Özbek ve Ahmet Özdoğan'ın açıklamalarındaki ortak payda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ydu. Başkan adayları, göreve Hamza Hamzaoğlu ile devam edeceklerini belirtti. Başkan Duygun Yarsuvat da Divan'da yaptığı son veda konuşmasında salondan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ü alkışlamasını istedi. Yarsuvat, bu isimlere teşekkür etti.




#Süper Lig
#Muslera
#galatasaray
9 yıl önce