|

Erciyes'te büyük final

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası'nın final etabı,Türkiye'de ilk kez bir kış sporları merkezinde gerçekleşecek. Dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusu, Erciyes'te büyük final için yarışacak.

Yeni Şafak
10:33 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:29 - 12/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

27 Şubat Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı'da dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunu buluşturacak yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak.



Türkiye'de spor kültürünün geliştirilmesi adına önemli adımlardan biri olan 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Erciyes Etabı'nın tanıtım toplantısı 11 Şubat Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası Erciyes Etabı'nın tanıtım toplantısına, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.



Tanıtım toplantısından satır başları söyle;



'Hedefimiz bu spora ilginin artması'

Türkiye Kayak Federasyonu'nun vizyonu doğrultusunda, 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası'nda yakalan başarıya dikkat çeken Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Bu defa Türkiye'de ilk kez bir kış sporu merkezinde FIS Snowboard PGS Dünya Kupası gerçekleşecek ve dünyanın olimpik snowboard sporcuları bu yarışta yer alacak. Kış sporlarının en heyecanlı ve en zevkli dallarından biri olan snowboard yarışlarına ev sahipliği yapmayı çok önemsiyoruz. Türk sporcularının ve seyircisinin bu spora olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz. Federasyon olarak hedefimiz, yetenekli gençlerimizi ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Gelecek yıllarda da bu tarz spor aktivitelerine ev sahipliği yapmak ve etkinliklerde yarışacak Türk sporcularla şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dedi.



'Şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, böyle bir sportif faaliyete ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek şöyle devam etti: “Bu yarış kentimizin ulusal ve uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağı gibi ekonomik açıdan da kentimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca gençlerin ve seyircilerin sportif farkındalığının artmasına yönelik her türlü organizasyona destek vermeyi bir görev olarak görüyoruz. Bu yarış için çalışmalarımızı en iyi şekilde gerçekleştiriyor ve ciddi bir emek harcıyoruz. Güzel bir final etabı yaşayacağımızı düşünüyorum. Tüm Kayseri halkının bu turnuvaya yürekten destek vereceğine ve yarışlara gereken ilgiyi göstereceğine canı gönülden inanıyorum."dedi



'Erciyes dağı kış turizminin markalarından biri olacak'

Kayseri'nin giderek bir turizm kenti haline geldiğini söyleyen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, her geçen gün yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin arttığını belirtti. Cıngı, “Erciyes, Kayseri'nin göz bebeğidir. Erciyes dağını dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisi ve hatta kış turizminin vazgeçilmez markalarından biri yapmayı hedefliyoruz. Bu tip organizasyonlar da çok önemli. Şehre ekonomik katkılarının yanı sıra kültürel olarak da büyük katkısı oluyor. İlk kez Erciyes'te bir dünya kupası gerçekleşecek ve bunun altından başarıyla kalkacağımızdan eminim" dedi.



'Dünyanın en iyi snowboardcuları yarışacak'

'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası'nın Final Etabı'nın organizasyonunu üstlenen Playmaker'ın Ajans Başkanı Kerem Mutlu ise, “Dünyanın en iyi snowboard sporcuları bu yarışta yer alacak ve kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da Erciyes'te gerçekleşecek yarış belirleyecek. Bu finalin oynanmasında 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 'FIS Snowboard Dünya Kupası'nda gerçekleştirilen organizasyonun da payı büyük. Erciyes'te böylesine büyük bir turnuvayı düzenlemekten dolayı inanılmaz sevinçliyiz" dedi.



27 Şubat'ta, Develi Kapı, Erciyes / Kayseri'de düzenlenecek FIS SNOWBOARD PGS WORLD CUP çerçevesinde çeşitli konserler ve etkinlikler de gerçekleştirilecek. Final yarışları, NTV Spor ve Eurosport kanallarından naklen yayınlanacak.



#Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS)
#Türkiye Kayak Federasyonu
#'FIS Snowboard PGS Dünya Kupası
#Erciyes
8 yıl önce