|

FIFA Xhaka ve Shaqiri hakkında soruşturma başlattı

FIFA, Dünya Kupası’nda İsviçre'nin Sırbistan’ı 2-1 mağlup ettiği mücadelede Xhaka ve Shaqiri'nin yaptığı gol sevincini 'siyasi' bularak soruşturma başlattı.

Yeni Şafak
12:50 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 13:02 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Xhaka'nın gol sevinci, polemik konusu oldu.
Xhaka'nın gol sevinci, polemik konusu oldu.

2018 Dünya Kupası’nda İsviçre, Sırbistan’ı 2-1 yenerken; Arnavut kökenli Xhaka ve Shaqiri’nin gol sevinçleri tansiyonu yükseltirken Balkanlar tartışmasını Dünya Kupası’na taşıdı. Arnavut kökenli olmalarına karşın İsviçre forması giyen iki oyuncunun, Arnavutluk ve Kosova bayraklarında yer alan Çift Başlı Kartal işareti yapmalarına Sırplar tepki gösterdi.

Sırbistan’dan 2008’de bağımsızlığını ilan eden, ancak Sırbistan’ın tanımadığı Kosova’da doğan Shaqiri, hareketinin sadece yaşadığı coşkudan kaynaklı olduğunu söyledi. Futbolda her zaman duygusallık olduğunu kaydeden Shaqiri, “Ne yaptığımı gördünüz ve bu sadece yaşanan sevinçten kaynaklanıyor. Gol attığım için çok mutluyum. Bundan fazlası yok. Şimdilik bununla ilgili konuşmamak lazım” dedi.

İsviçre kaptanı destek verdi
  • İsviçre kaptanı Stephan Lichsteiner, Xhaka ve Shaqiri’ye destek verdi. Tecrübeli sağ bek, “Ülkemizde çok sayıda Arnavut var. Sırbistan ve Arnavutluk arasındaki tarih de biliniyor. Onlar için zihinsel olarak oldukça zor bir maçtı. Bence iyi bir sevinçti. Neden yapmasınlar ki? Bu, onların tarihi. Savaş onlar için zordu. Takımdaki bir oyuncunun babasıyla sohbet etmiştim. Bana, geçmişlerini anlattı. Bu, futboldan çok daha fazlası. Savaş onlar için büyük sıkıntılar çıkardı. Maçtan önce de Sırp taraftarlar onları provoke etti. Bence sevinçleri gayet normaldi” ifadelerini kullandı.
Maç öncesi de FIFA’ya gitmişler

Sırbistan Futbol Federasyonu (FSS), aslen Kosova Arnavutu olan ve İsviçre forması giyen Granit Xhaka ve Xherdan Shaqiri’nin gol sevinçlerine tepki gösterdi. Sırbistan, karşılaşmanın ardından FIFA’ya itirazda bulunarak iki oyuncuya yaptırım uygulanmasını talep etti. FIFA'nın da bu olay üzerine iki oyuncu ve Sırbistan hakkında soruşturma açtığı öğrenildi.

#Granit Xhaka
#Xherdan Shaqiri
6 yıl önce