|

Türk sporcu Dünya Şampiyonu oldu

Alp Disiplini Süper G yarışlarında Türkiye bayanlarda dünya birincisi oldu.

Aa
00:00 - 7/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:17 - 7/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Türk sporcu Dünya Şampiyonu oldu
Türk sporcu Dünya Şampiyonu oldu

Erzurum'da düzenlenen 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonası Alp Disiplini Süper G yarışlarında bayanlarda Tuba Tekin dünya birincisi oldu. Erkeklerde ise Çek Cumhuriyeti'nden Jakub Novak birinciliği aldı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen Alp Disiplini Süper G müsabakalarına, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Japonya, İtalya ve Japonya'dan 16 erkek, 6 bayan toplam 22 sporcu katıldı.

Çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren sporcular şöyle:
Erkeklerde:

1- Jakub Novak (Çek Cumhuriyeti)

2- Satoshi Tagawa (Japonya)

3- Faik Çelik (Türkiye)

Bayanlarda:

1- Tuba Tekin (Türkiye)

2- Heidi Mackowıtz (Avusturya)

3- Briand Marıe Sloeıl (Fransa)

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yarışların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakalarda dünya birincisi olan Tuba Tekin'i aldığı başarıdan dolayı kutladı. Aydın, şunları kaydetti:

''Bugün Türk milletine yaşattığımız mutluluktan dolayı gurur duyuyorum. Engellilere imkan verildiği zaman normal sporcular gibi spor yaptığımızı bugünkü yarışlarda gösterdik. Bu yarışlarda 2 altın, 2 bronz madalya kazandık. Bu madalyayı başta sayın Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve devlet büyüklerimize hediye ediyoruz. Bugünü bana yaşatan sporcularıma, antrenörlerine, federasyonumuzun yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bize fırsat verildiğinde neler yapacağımızı bu yarışlarda göstermiş olduk. Kazandığımız altın madalyalar ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.''

Dünya şampiyonu Tuba Tekin ise sevincini arkadaşlarına sarılarak paylaştı.

11 yıl önce