|

Çerçevesiz akıllı telefon rekabeti kızışıyor

Çin'in en büyük teknoloji üreticilerinden Meizu, en yüksek ekran/gövde oranlı akıllı telefonu piyasaya sunmayı hedefliyor. Önümüzdeki ay tanıtımı gerçekleştirilecek telefonu Meizu "beklenmedik bir şey geliyor” sözleriyle ifade ediyor.

Yeni Şafak
10:46 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:47 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin yaklaşık iki hafta önce tanıttığı Mi Mix milyonların dikkatini çekmişti. Sharp Aquos'tan alıştığımız çerçevesiz telefon tasarımını ileriye taşıyan Xiaomi, Mi Mix'in ekran/gövde oranını yüzde 91.3 olarak açıklamıştı (daha sonra bu oranın yüzde 84.1 olduğu anlaşıldı). Hem teknik hem de tasarım anlamında birçok kişinin beğenisini alan, hatta satışa çıktıktan sonra 10 saniye içinde tükenen Mi Mix'e dair detayları aşağıdaki haberimizden okuyabilirsiniz.





Xiaomi'nin bu telefonundan sonra Samsung'un, Galaxy S8'in ekranında radikal bir değişikliğe gideceği ve şirketin Note 7 fiyaskosundan dolayı kendini affettirmek için Galaxy S8'in ekran/gövde oranını yüzde 90 olarak ayarlayacağı ifade ediliyor.





Uzak Doğulu şirketlerin bu atağına Meizu da karşılıksız kalmadı. Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Meizu, Aralık ayında dünyanın en yüksek ekran/gövde oranına sahip telefonunu üretmeyi hedefliyor.





Teknik detayları henüz belli olmayan telefonun parmak izi sensörünün ekranın altında gömülü olması bekleniyor. Meizu bu akıllı telefonu “beklenmedik bir şey geliyor” sözleriyle ifade ediyor.





#Meizu
#Xiaomi Mi Mix
#Samsung Galaxy S8
#Çerçevesiz Ekran
7 yıl önce