|

Google Maps'e soru-cevap özelliği

Google, Android işletim sistemiyle çalışan cihazlar için Google Maps uygulamasına yeni bir özellik getirdi. Bu özellikle tarihi yerler ve ticari işletmeler hakkında sorular yöneltilebilecek.

Yeni Şafak
16:28 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:50 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Google Maps uygulamasına soru-cevap özelliği geldi.
Google Maps uygulamasına soru-cevap özelliği geldi.

Android işletim sistemiyle çalışan mobil cihazlarda Google Maps uygulaması işletmeler hakkında sorulara cevap verebilecek.

Uygulama üzerinden tarihi bir bölge veya ticari bir işletmeye dair arama yaptığınız zaman genel bilgilerin altında soru-cevap özelliğini görebileceksiniz. Bu özellik yeni olduğu için bir çok bölge için soru-cevap bölümü boş olabilir.


Google ayrıca ticari işletmeleri Sıkça Sorulan Sorular’ı cevaplamaları için teşvik ediyor. Google Maps’de bir soru sorulduğu zaman işletme sahibine bildirim gidiyor.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru bu uygulamayla Maps'e daha çok kullanıcı odaklı içerik sunacak. Firmanın diğer amacı ise işletmelerin internet ortamında sürekli aktif kalması. Google şirketi Maps uygulamasında bilgi paylaşan ve fotoğraf yükleyen kullanıcıları ödüllendirirken soru-cevap özelliği ile daha interaktif bir ortam sunmayı amaçlıyor. Facebook’ta yakın zamanda yerel işletmelere odaklandı. Bakalım bu özelliği sosyal medya devi nasıl kullanacak?

#Google
#Maps
#Haritalar
#Android
7 yıl önce