|

iPhone'da veri aktarımı nasıl yapılır?

iPhone kullanıcıları için adeta bir kabus haline gelen veri aktarımı problemi için oldukça basit bir çözüm önerisi.

Yeni Şafak
17:10 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 17:27 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
iPhone kullanıcıları için adeta bir işkence olan veri aktarım problemine makul bir çözüm.
iPhone kullanıcıları için adeta bir işkence olan veri aktarım problemine makul bir çözüm.

Akıllı telefonlarda en büyük ihtiyaçlardan birisi telefondaki verileri hızlı ve kolay bir şekilde aktarabilmektir. Android kullanıcıları bu işlemi çok kolay yapabiliyorken, iPhone kullanıcıları için adeta bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu nedenle iPhone kullanıcılarının veri transferini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebileceği bir yöntemi sizinle paylaşıyoruz.

iPhone’dan veriler nasıl transfer edilir?

iOS işletim sistemine sahip cihazlar, altyapısı gereği tak-çalıştır veri transferine çok kısıtlı bir şekilde izin veriyor. Bunun için iTunes veya 3. Parti yazılımlar kullanabilirsiniz. EaseUS firması tarafından ücretsiz olarak geliştirilen EaseUS MobiMover yazılımı, bu konuda büyük bir kolaylık sağlıyor. iOS cihazlarla uyumlu olan yazılımın ücretsiz Windows sürümüne bu
üzerinden ulaşabilirsiniz.

EaseUS yazılımı ile PC’den akıllı telefon/tablete, telefon/tabletten PC’ye, telefondan telefona veri aktarımı yapılabiliyor. Yapmanız gereken şey ilk olarak iTunes’i kurmak. Sonrasında ise bu programı bilgisayara kurmak.

EaseUS MobiMover programı nasıl kullanılır?

Programı çalıştırdıktan sonra cihazınızı bilgisayara bağlayıp karşınıza çıkan ekran üzerinden izin verin. MobiMover programı telefon veya tabletinizde yer alan ve veri transferine uygun olan dosyaları otomatik olarak listeleyecektir.


Listeleme sonrasında cihazdan transfer etmek istediğiniz verileri yönetebilirsiniz. Verileri aktarmak isteyeceğiniz cihazı bu pencere üzerinden seçebilirsiniz. Tüm verileri veya taşınmasını istediğiniz verileri işaretledikten sonra transfer tuşuna basın.


Transfer edeceğiniz verilerin büyüklüğüne göre bu işlemin süresi değişkenlik gösterebilir. Veri aktarımı başladıktan sonra cihaz ile bilgisayar arasındaki bağlantının kesilmemesi önem arz ediyor. Aksi taktirde bu işlem yarıda kalabilir.

Kopyalanan verileri aynı program aracılığıyla başka cihazlara aktarabilirsiniz. Bu uygulama ile eski akıllı telefon veya tabletinizdeki verileri yeni bir cihaza geçtiğiniz zaman sorunsuz bir şekilde aktarabilirsiniz. Buna ek olarak cihazınızın depolama alanı azaldıysa yer açmak için bir yedekleme yöntemi olarak kullanılabilir.

  • İşletim sistemi olarak Windows 8, 8.1 ve Windows 10’u destekleyen yazılım aşağıdaki akıllı cihazları destekliyor;
  • iPhone 4s, 5, 5s, 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X ve iPad mini2, 3, 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro gibi modellerle tam olarak çalışıyor.
#iPhone
#Veri transferi
#iOS
#PC
7 yıl önce