|

iPhone'lardaki S ve R harfleri hakkındaki gerçek

Apple’ın küresel pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller ilginç bir itirafta bulundu. Yeni tanıtılan iPhone’ların isimlerinin sonundaki S ve R harflerinin hiçbir anlamı olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
14:06 - 24/10/2018 الأربعاء
Güncelleme: 14:17 - 24/10/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Apple yöneticisi ilginç açıklamalara bulundu.
Apple yöneticisi ilginç açıklamalara bulundu.

Apple, yeni bir tasarım ve yeni özellikler eklediği modelleri iki yılda bir tanıtıyor. Bu cihazlara rakamsal isimler verirken ara dönemlerde tanıttığı cihazlara ‘S’ takısı getiriyor. Herkesin bildiği üzere Apple, çift haneli yıllarda tasarım değişikliğine odaklanırken ‘S’ yıllarında ise bir önceki yıl tanıttığı cihaza performans artırıcı özellikler ekliyor. Bu ‘S’ takısının tam olarak anlamı nedir?


iPhone 4S'ten sonra bir anlamı kalmadı

  • Firmanın global pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller’a göre iPhone’ların rakamlarının sonuna eklenen harflerin hiçbir anlamı yok. İlk tanıtılan iPhone’lardan 3GS modelinin daha hızlı olduğunu belirtmek için speed(hız) kelimesinin baş harfinin eklendiğini söyleyen Schiller, iPhone 4S’te S takısının Siri’yi işaret ettiğini belirtti.

Apple spor otomobillere özenmiş

iPhone 4S modelinden sonra üretilen cihazlardaki harflerin hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi. Schiller, “

spor otomobilleri ve hızlı giden şeyleri seviyorum. Spor arabalarda kullanılan ‘S’ ve ‘R’ harfleri bu araçları daha özel yapıyor

” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin isimlerinin sonundaki ‘S’ ve ‘R’ harfleri hiçbir anlam ifade etmiyor. Apple’ın isimlendirmeyi cihazların daha hızlı olduğunu düşünmemiz için yapıyor diyebiliriz.

#Apple
#iPhone
#akıllı telefon
٪d سنوات قبل