|

Maserati elektrikli otomobil için kolları sıvadı

İtalyan otomotiv devi Maserati, 2014'te tanıttığı konsept otomobili Alfieri'yi elektrikli otomobile dönüştürmeye karar verdi. Teknik detayları henüz netleşmeyen otomobil, 2019'da Porsche Mission E'ye rakip olarak piyasaya çıkacak.

Yeni Şafak
16:17 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:31 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Maserati Alfieri, 2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkmıştı.
Maserati Alfieri, 2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkmıştı.

Elektrikli otomobil üretimi için dünya çapında kıyasıya bir rekabet başladığını biliyoruz. Özellikle Avrupalı üreticiler, AB'nin emisyon konusundaki katı tutumu nedeniyle elektrikli araç üretimine ağırlık verdi. Ayrıca dünyadaki petrol rezervlerinin de her geçen gün azalması ve Tesla Motors gibi şirketlerin otomotiv piyasası rekabetine farklı bir boyut kazandırması, şirketlerin bu yönde adım atmasına vesile oldu.



İtalyan yarış ve spor otomobili üreticilerinden Maserati de, elektrikli otomobil üretmeye karar verdi. Geride bıraktığımız aylarda piyasaya çıkarttığı SUV tipi Levante ile bir hayli ses getiren Maserati, elektrikli Alfieri ile Porsche Mission E'ye rakip olmayı hedefliyor.





Maserati'nin 2019 yılında piyasaya sürmeyi hedeflediği elektrikli Alfieri'ye dair teknik detaylar henüz netleşmiş değil. Fakat iki yıl önce tanıtılan konseptin teknik özellikleri şu şekildeydi:



  • Maserati Alfieri Concept (2014)
  • Motor: 8-silindirli 4.7 litre
  • Güç: 460-beygir, 540-nm tork
  • Şanzıman: 6-ileri elektro aktif








#Maserati
#Alfieri
#Elektrikli Otomobil
7 yıl önce