|

Nokia 9 PureView, 5 ana kamera ile geliyor

Nokia 9 PureView, 5 kameralı tasarımı ile rakiplerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sızıntı kralı olarak bilinen Evan Blass’ın Twetter üzerinden yaptığı Nokia 9 PureView paylaşımı da cihazın tasarımını resmen doğruluyor.

Yeni Şafak
13:29 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:13 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
​Nokia 9 PureView, 5 ana kamera haricinde ekran altı parmak izi okuyucuya da sahip olacak
​Nokia 9 PureView, 5 ana kamera haricinde ekran altı parmak izi okuyucuya da sahip olacak

Nokia 9 PureView, 5 kameralı tasarımı ile geliyor. Bir zamanların efsane telefon üreticilerinden biri olan Nokia, akıllı telefon teknolojisi ile birlikte popülerliğini yitirdi. Geçte olsa akıllı telefon rekabetine giriş yapmaya çalışan Finlandiya merkezli firma, daha önce piyasaya sürdüğü cihazlar ile beklenilen başarıyı yakalayamadı. Lakin 5 ana kamraya sahip Nokia 9 PureView ile Nokia yeniden akıllı telefon pazarında söz sahibi olmayı deneyecek.


NOKİA 9 PUREVİEW HAYRANLARINI 5 ANA KAMERA İLE KARŞILAYACAK!

Nokia’nın 9 PureView modeli hakkında birkaç aydır sızıntı bilgiler ortaya çıkıyor. Yakın zamanda tanıtılması beklenen cihaza ait sızıntıların nedeyse tamamında 5 ana kamera meraklıların dikkatine sunuluyor. Verdiği sızıntı bilgiler ile dikkatleri üzerine çeken Evan Blass’ın da cihaza ait fotoğrafı paylaşması, cihazın 5 kameraya sahip olacağını neredeyse doğruluyor.


NOKİA 9 PUREVİEW ÖZELLİKLERİ İLE DİKKAT ÇEKECEK!

Yapılan paylaşıma bakıldığında Nokia 9 PureView üzerinde firmanın bir yıl önce Zeiss ile yaptığı anlaşmanın etkileri görünüyor. İfade edilene göre 5 kamerası ile düşük ışık kalitesinin üst sevilerde olacağı belirtilen cihazın çekim sonrası dahi fotoğrafta odaklama yapabileceği konuşuyor.


Bu özellikler haricinde Nokia 9 PureView’in 5.99 inç, HDR10 destekli PureDisplay ekran, ekran altı parmak izi okuyucu, Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza gibi birçok özellik ile kullanıcılarının karşısına çıkacağı düşünülüyor.

Cihazın tanıtım tarihi ile ilgili şimdilik henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak dedikodular cihazın şubat ayında düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi yerine ocak ayı gibi daha erken bir zamanda tanıtılabileceğine işaret ediyor.

#Nokia
#Nokia 9 PureView
#5 ana kamera
5 yıl önce