|

Samsung Galaxy S8 çerçevesiz geliyor

Samsung'un şubat ayında tanıtacağı yeni amiral gemisi Galaxy S8'in çerçevesiz ekrana sahip olması bekleniyor. Ekran/gövde oranının yüzde 90 olacağı tahmin edilen telefonun parmak izi sensörü ise ekranın altına saklanacak.

Yeni Şafak
16:09 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung, bataryadaki kronik arıza nedeniyle piyasadan toplatılan Note 7 fiyaskosundan sonra Galaxy S8 ile kendini affettirmeyi hedefliyor.
Samsung, bataryadaki kronik arıza nedeniyle piyasadan toplatılan Note 7 fiyaskosundan sonra Galaxy S8 ile kendini affettirmeyi hedefliyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Samsung, Note 7 fiyaskosundaki sansasyonel hatasını telafi etmek için yeni arayışlar içinde. Dünya çapında imajı ciddi ölçüde zedelenen Samsung, kendini kullanıcılarına affettirmek için şubat ayında tanıtacağı Galaxy S8 üzerine ciddi şekilde yoğunlaşmış durumda. Bu nedenle Samsung yöneticileri, S8'in her açıdan kusursuz olmasını istiyor.



Bildiğimiz üzere Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geride bıraktığımız hafta yüzde 91.3 ekran/kasa oranına sahip yeni cihazı Mi Mix'i tanıtmıştı. 6.4-inç ekran büyüklüğüne sahip telefon, çerçevesiz görünümüyle tasarım sevdalılarını bir hayli etkilemişti.





Samsung'un aradığı çıkış yollarından birinin de bu olduğu ifade ediliyor. The Investor'da yer alan habere göre şirket, yaklaşık 3,5 sonra tanıtacağı yeni amiral gemisinin ekran gövde oranını yüzde 90 yapacak. Bildiğimiz üzere S7'de bu oran yüzde 72.1.





Edge (kavisli) ekranlı akıllı telefon piyasasına yeni bir soluk getiren Samsung, bu ekran tasarımıyla da ana akım şirketleri içinde yeni bir akım başlatacak gibi görünüyor. Araştırmacılar, Galaxy S8 de ana ekran tuşunun olmayacağını öngörüyor. Zira fiziksel tuşun yer alması gövde kısmının oranını arttıracağı için, yüzde 90 ekran/gövde oranının yakalanması imkansız olacak. Parmak izi tarayıcısının ekran altında gizlenerek, yine yenilikçi bir yöntem izlenmesi bekleniyor.



Eğer ekran tarafında bu yenilikler gerçekleşecek olursa, Samsung'un tüm bileşenleri buna göre ayarlaması ve yeniden dizayn etmesi gerekecek.



#Samsung
#Galaxy S8
#Çerçevesiz Ekran
8 yıl önce