|

Skoda Fabia yenilenen tasarımıyla Türkiye’de satışa çıkıyor

Yenilenen tasarımıyla 2018 Skoda Fabia, Ekim ayında Türkiye pazarında satışa çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Fabia, 75 ve 110 beygirlik iki motor seçeneğiyle gelecek

Yeni Şafak
13:54 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:01 - 20/08/2018 Pazartesi
Skoda Fabia
Skoda Fabia

Skoda’nın B segmentinde yer alan modeli Fabia, geniş çaplı bir yenilenme operasyonu geçirdi. Sınıfının en çok satan modellerinden olan Fabia, yeni görünümüyle artık daha sportif. Ekim ayından itibaren yollara çıkacak araç, 1.0 MPI benzinli (75 hp) ve 1.0 TSI dizel (95 hp - 110 hp) olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak.

Skoda Fabia’nın yeniden tasarlanmış radyatör ızgarası, yeni farlar, isteğe bağlı olarak LED teknolojisiyle de satın alınabilen, yeni stop lambaları, farklılaşan ön ve arka tamponlar, araca daha fazla belirgin bir karakter katıyor. Bununla birlikte, yeni alaşım jantlar, otomobilin genel görüntüsüne dinamizm katkısı sağlıyor.


Standart LED gündüz farları

Skoda Fabia’da LED gündüz farları standart sunulurken, LED farlar ise isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor. Farlarda yer alan ve kristal işçiliğine gönderme yapan unsurlar, yüksek kalite algısını güçlendiriyor. Kusursuz hatlar, aynı zamanda farların tasarımında ve sis farlarıyla donatılmış ön tamponun tasarımında ağırlığını hissettiriyor.


Yine LED teknolojinin kullanıldığı stop lambalarında ise, markanın diğer modellerinde olduğu gibi “C” formu korunmuş. LED stop lambaları, Fabia’da isteğe bağlı olarak satın alınabilecek. Ayrıca arka tampon da, otomobilin yenilikleri arasında yer alıyor.

Skoda Fabia, 4 metreden daha az uzunluğuna rağmen, 5 yolcu ve 330 litre bagaja ev sahipliği yapabiliyor.

Yenilenen kontrol panelinde ise göstergeler artık daha kolay izlenebiliyor. Bununla birlikte Style donanım paketiyle standart olarak sunulan orta konsol aydınlatması ise, karanlıkta eşyaların rahatlıkla konulabilmesine olanak tanıyor.


İsteğe bağlı olarak sunulan Çift taraflı bagaj halısı, arka koltuktakiler için sunulan tablet bilgisayar tutucu ve akıllı cihazların şarjına olanak tanıyan çift USB girişi bunlar arasında.

Yenilenen motorlar

Skoda, yenilenen Fabia’da üç silindirli, 1.0 litre hacminde küçük ve verimi yüksek benzinli motorlar kullanıyor. Bu motorlarda enjeksiyon sistemlerinin yanı sıra motor yönetim sistemi yenilendi, ikinci katalitik konvertör eklendi. Daha verimli yakıt kullanımına kavuşan 75 PS’lik 1.0 lt MPI motor, 100 km’de 4.8 lt tüketiyor.

Yenilenen TSI motorların gücü 95 PS ve 110 PS. Fabia HB 1.0 TSI (110 PS) DSG 100 km’de ortalama 4.6 lt (104 g CO2/km), tüketim değeri sunuluyor. 10.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma performansıyla dikkat çekiyor. Fabia’da 5 ileri manuel ve 6 ileri manuel vites seçeneklerinin yanı sıra 7 ileri DSG otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

#Skoda Fabia
6 yıl önce