|

Twitter'da deprem!

Durum vahim: 5 üst düzey yönetici aynı anda istifa etti!

Yeni Şafak ve
16:24 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:24 - 25/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Twitter'da çalkantılar dinmek bilmiyor. Her çeyrek zarar açıklamaktan bir türlü kurtulamayan ultra popüler mikro blog sitesi bildiğimiz gibi bundan üç ay önce kurucu ortak Jack Dorsey'nin kalıcı CEO olarak görevlendirmiş ve yeniden yapılanma için düğmeye basmıştı.



Bununla beraber son dönemde fısıltı gazetelerinde çıkan haberlere baktığımızda üst yönetimde fikir ayrılıkları olduğunu ve bu sıkıntılı durumun da çok başlılığa sebep olduğu türünde gelişmelerle karşılaşıyorduk.



İşte Twitter cephesinde beklenen fırtına dün patladı ve dört tanesi Twitter'dan bir tanesi ise Vine'dan olmak üzere toplam beş üst düzey yönetici birden istifa etti.



Ayrılan isimler ve görevleri şöyle:



  • Alex Roetter:
    Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Mühendis
  • Kevin Weil:
    Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ürün Yöneticisi
  • Katie Stanton:
    Küresel Medya Departmanı Başkanı
  • Brian 'Skip' Schipper:
    İnsan Kaynakları Müdürü
  • Jason Toff:
    Vine Genel Müdürü

İstifaların sebebi baktığımızda ise Jason Toff'un Google'ın SG (Sanal Gerçeklik) takımına

ve Katie Stanton'ın ise ailesiyle -özellikle de büyümekte olan çocuklarıyla- daha çok zaman geçirme kararı alışı olduğunu

. Diğer yöneticiler hakkındaysa bir açıklama vs. yok henüz.



Dorsey,

ayrılan isimlerin bu kararlarından ötürü üzüntü duyduğunu belirtip, kendilerine şirkete yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ediyor vs. vs.



Bizi asıl ilgilendiren kısımda yeni dönemde yapılacak hamleler. Malum yukarıda da gördüğümüz gibi bu tür önemli ayrılıklar -hele bir de böyle topluysa- en büyük şirketleri dahi yıkabilir.



Dorsey'in yeni döneme yönelik planı ise mevcut tepe yöneticilerin yetki alanlarını genişletmek. Şöyle ki COO (Operasyonlardan Sorumlu Başkan) Adam Bain mevcut görevlerine ek olarak gelirlerle ilintili ürün takımlarının, medya bölümünün ve İK'nın sorumluluklarını da üzerine alacakken CTO (Teknolojiden Sorumlu Başkan) pozisyonundaki Adam Messinger ise mühendislik, tasarım, araştırma, kullanıcı servisleri ve yapılanmayı tek bir çatı altında toplayıp başına geçecek.



Henüz kesinleşmeyen bir diğer hamlenin ise CMO (Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı) pozisyonu için halihazırda American Express'in Küresel Reklam, Pazarlama ve Dijital İş Ortakları Departmanı'nda Yetkili Başkan Yardımcısı olarak görev alan Leslie Berland'ın transferinin düşünülmesi.



Başta da belirttiğimiz gibi Twitter zaten son dönemde maddi anlamda sıkıntılar yaşıyordu. Bundan iki hafta kadar önce hisse senedi değeri tüm zamanların en düşük seviyesi olan $19.98'a gerileyen firma, geçtiğimiz Cuma'yı ise daha da düşerek $17.83 ile tamamlamıştı. İstifaların ertesinde bugün $17.73'e düştüğünü gördüğümüz hisseler biz haberi yazdığımız esnada ise

.



Bakalım yeni dönem Twitter'a neler getirecek ya da neler götürecek...



#twitter
#sosyal ağ
#sosyal medya
8 yıl önce