|

Yapay zeka destekli Android P'nin dikkati çeken özellikleri

Google’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Android P, kullanıcılara oldukça ilginç yenilikler sunuyor. Yapay zekayı işletim sistemindeki tüm özelliklere adapte eden teknoloji devi kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor. İşte Android P ile gelecek olan tüm özellikler..

Yeni Şafak
11:26 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:36 - 10/05/2018 Perşembe
Android P
Android P

Google I/O 2018 etkinliğiyle tanıtılan Android P, kullanıcı arayüzü ve tasarımsal değişiklikler ile dikkatleri üzerine çekti. Google bu yeni versiyonda yapay zeka olayını çok iyi bir şekilde kullanıma sunmuş. Nokia, Sony, OnePlus gibi markalar için etkinliğin gerçekleştirildiği gün kullanıma sunulan Android P’deki yenilikleri sizin için sıraladık.


Adaptif batarya

Sistemin uygulamaların batarya kullanımını indirgeyeceği Adaptif Batarya özelliği ile işlemci uyanma kilidinde yüzde 30 azalma vaat ediliyor. Özellik sayesinde batarya gücü sıklıkla kullandığınız uygulama ve servislere odaklanacak. Bu sayede batarya süresi verimliliğinde ciddi artış elde edilecek.

Basit ve ulaşılabilir arayüz

Google, Apple tarafından iPhone X kullanıcı ara yüzünde kullanılan gezinme yöntemini Android akıllı telefonlara getiriyor. Alttan yukarı çekme ve sonrasında kaydırma hareketiyle açık uygulamalar arasında kolayca gezinme sağlayacak olan ara yüzde alt kısımda bir kaydırma çubuğuna da yer verilmiş. Ek olarak, gezinme çubuğundaki geri tuşu da yerli yerinde duruyor.

Elle döndürme

Otomatik ekran döndürme özelliği çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Android bundan böyle ekran döndürme işlevinin elle gerçekleştirilmesi olanağını sağlıyor. Bunun için gezinme çubuğunda bir göstergeye yer veriliyor.

Uygulama eylemleri

Android sistem seviyesindeki Uygulama Eylemleri (App Actions) ile işletim sistemi bir sonraki adımda ne yapabileceğinizi tahmin edebiliyor. Sonraki adımı veya sıklıkla yapılanları makine öğrenimi ile hesaplayan sistem, hızlı erişim için arka planda gerekenlerin önceden yüklenmesini sağlıyor.

Dilimler

Favori uygulamalarınıza daha derin bir bakış sağlayan Dilimler (Slices) ile en çok ihtiyaç duyduğunuzda bir uygulamanın sadece belirli bir kısmının karşınıza çıkması sağlanıyor. Örneğin Lyft için arama yaptığınızda, özellik size fiyat ve seyahat süresi hakkında bilgi veriyor. Dilime tıkladığınızda rezervasyon işlemini de kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dijital Wellbeing

Gösterge Paneli ile uygulamalarda harcadığınız süre, cihazınızın kilidini kaç kere açtığınız, dikkatinizi çeken bildirimler gibi cihazınızı nasıl kullandığınız hakkında detayları görebiliyorsunuz.

Uygulama Zamanlayıcı seçeneği ile uygulama kullanımı için sayaç kurmak ve limitiniz dolduğunda ikonu renksizleştirmek bile mümkün. Yeni Rahatsız Edilmeme (DND) Modu ile tüm çağrı ve bildirim seslerini ve açılır ön izlemeleri durdurma olanağına da sahipsiniz. Giderek Yavaşlama (Wind Down) özelliği ise akşamüstü Gece Işığı moduna geçiyor, rahatsız edilmemenizi sağlıyor ve hatta ekranınızı gri tonlamalı hale getiriyor.

#Android P
#Google
#Güncelleme
#Yapay zeka
6 yıl önce