|

TEOG ile ilgili flaş açıklama! Öğrencilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi

TEOG ile ilgili öğrencileri sevindirecek açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Canlı yayına katılan Erdoğan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yeni Şafak
22:16 - 15/09/2017 الجمعة
Güncelleme: 22:26 - 15/09/2017 الجمعة
Diğer
TEOG ile ilgili flaş açıklama! Öğrencilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi
TEOG ile ilgili flaş açıklama! Öğrencilere müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi
TEOG
sınavlarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklama geldi. Atv canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG sınavlarının kaldırılması gerektiğini ifade etti.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı TEOG açıklaması

“TEOG olayını istemiyorum ve yanlış buluyorum”Eğitim alanında yapılan çalışmaları anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eski görüntüde sınıflardan başlarsak, benim sınıfım 75 kişiydi. Fakat aynı dönemde 100’ün üzerinde sınıf mevcutları da vardı. Burada tabi görüldüğü gibi bir kimse kitabını kimse defterini ve kitabını alamıyordu. Hep ikinci el alıyorlardı. Biz ilk geldiğimizde 6 sıfır atarak başladık. İkinci el kitap niye olsun dedik. Bizler okullar başlarken öğrencilerin kitapların ücretsiz olarak koyduk. Şu anda öğrenciler birinci hamur kağıt kitaplarını alıyorlar. Şu anda genç nesil o çileleri anne ve babalarına bir sorsalar, ’size kitap vermiyorlar mıydı’ diye sorsalar. Kırtasiyecilerden biz defter kalem almaktan zorlanırdık. Hepsi karaborsaydı şimdi öyle bir şey yok. Ülke her düzeyde refah düzeye geldi. Bu dönemde 70 bin derslik 15 seneye sığdırdık. Şu anda Türkiye de 20 kişilik sınıflar var. Eğitimi biz birinci sıraya çıkardık. Yatırımlar gerekiyordu, ona başladık. Öğretmenle alımlarını bir numaraya koyduk. Ciddi sayıda öğretmen alımı yaptık. Daha da artıracağız. Okullarımızda boş ders olmasın diye çalışmalarımız Milli Eğitim Bakanlığımızla yapıyorlar. Şu anda Milli Eğitim’de eksiklerimiz var aşacağız. Eksiklerden bir tanesini bugün arkadaşlarım söyledi.


Ben TEOG olayını istemiyorum ve yanlış buluyorum
. TEOG kaldırılması lazım. Okursun sene içinde notların bellidir ve bu notlarla yürürsün. Üniversite sınavından başarın neyse ona göre bölümlere girersin. Anneler babalar TEOG’dan dolayı çocuklarını kursa gönderiyorlar. Bizim yapmamız gerekenler okullardaki seviyeleri yükseltmemiz gerekiyor. Ben Başbakanlığımız döneminde bazı okullarda takviye dersleri verelim istedim. Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bir kere söylerim olur biter. Ben Sayın Başbakanımla paylaşacağım. Önümüzdeki hafta devam edecek bu konuyla ilgili kararı hemen atalım diyeceğiz. Bu ülke neler çekti ya yetti artık. Çocuklar başarılı bir şekilde devam edecek. Her okul kendisi kendi imkanını yapar, o okula geçmek isteyen sınavla o okula geçer. Onu ileri seviyeye götürebiliriz. TEOG’la işi zorlaştırıyoruz. Bunlara ne lüzum var” diye konuştu.

#TEOG
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#TEOG kaldırılmalı
٪d سنوات قبل