|

5. Kol fişlemesi

İngiltere ve Almanya destekli sivil toplum kuruluşları, Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplarda fişleme yapıyor. FETÖ eliyle Göç İdaresi'nde çalışma izni alan dernekler, Suriyeliler hakkında veri topluyor. Toplanan verilerin nereye gittiği bilinmiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:50 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Suriyeli mültecilerin katıldığı kamplarda 5. Kol faaliyeti yürüten İngiltere ve Almanya destekli sivil toplum kuruluşlarının fişleme yaptığı ortaya çıktı. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği adı altında faaliyet yürüten STK'lar, FETÖ sayesinde Başbakanlık Göç İdaresi'nde çalışma izni aldı. Aldıkları izinle saha çalışma yürüten bu kuruluşlar, Suriyeliler hakkında veri toplayıp, onları fişliyor. Öte yandan derneklere çalışma izni veren Göç İdaresindeki yetkilinin FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı öğrenildi



ALMANYA VE İNGİLTERE DESTEKLİ


Almanya ve İngiltere destekli dernekler, izin müracaatın yer verdiği isimlerin aksine, farklı isimlere görev verdiği ve bazı kişilerin bölgedeki Suriyeli göçmenlerin adreslerine giderek onları bir araya getirerek kimlik bilgileri topladıklarını, çeşitli maddi yardım vaat ettikleri, Bu amaçla kimlik bilgilerini aldıklarını ifade ettikleri belirtiliyor. Geri kabul anlaşmasının tartışıldığı bir süreçte veri tabanı oluşturulmasının amacının Suriyeli mülteciler konusunda Avrupa ülkelerinin seçici hareket etmek için çalışma başlattığı düşünülüyor.



İŞTE O DERNEKLER


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Ofisi'nin uygulama ortağı SGDD-ASAM adlı kuruluşun bağış toplama ve dağıtma yetkisi var. Bu derneğin Ankara'daki binasında Birleşmiş Milletler adına çalışan kişiler kalıyor. Şanlıurfa/Akçakale'de faaliyet gösteren Concern, Worldwide ve MSF isimli kuruluşlar da aynı fişlemeyi yapıyor.



BÜYÜKELÇİYE HAFTALIK RAPOR!


Gezi olaylarında aktif rol alan Almanya destekli Welt hunger hilfe (German for World Hunger Aid) Suriye'de bir yapılanma kuran WHH ardından Türkiye'nin sınır bölgelerine ve toplumsal olarak hassas olan alanlara faaliyet gösteriyor. WHH yetkilileri elde ettikleri bilgileri, her hafta Alman Büyükelçisine iletiyor.


#FETÖ
#Göç İdaresi
#Suriyeli mülteciler
7 yıl önce