|

Cami saldırısı protestolarla kınandı

Başkent Sana'da Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye dün cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 146 kişi ölmüş, 350 kişi de yaralanmıştı. Saldırılar İbb kentinde protesto edildi.

Yeni Şafak
14:19 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:44 - 21/03/2015 Cumartesi
AA

Yemen'in başkenti Sana'da iki camiye dün cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırıları, İbb kentinde protesto edildi. Göstericiler el-Udeyn caddesinde ''terörizme hayır'' yürüyüşü düzenleyerek, şiddet eylemlerinin sona ermesini istedi.



İbb Belediyesi önünde toplanan göstericiler, 146 kişinin öldüğü ve 350 kişinin yaralandığı intihar eylemini kınadı. El-Udeyn caddesinden Taiz caddesine doğru yürüyüşe geçen eylemciler, ''Terörizme hayır'', ''Öldürme'', ''Şiddete hayır diyaloğa evet'' yazan dövizler açarak sloganlar attı.



Bazı göstericiler ise Aden'de bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin posterlerini taşıyarak, ''çözüm çabalarına'' destek verilmesini istedi. Protestocular daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



Başkent Sana'da Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye dün cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 146 kişi ölmüş, 350 kişi de yaralanmıştı.



#Yemen
#Saldırı
#Protesto gösterileri
9 yıl önce