|

FETÖ Afrika’dan siliniyor

Erdoğan’ın Afrika ziyaretinde, FETÖ’ye yeni darbeler vuruldu. Örgütle iltisaklı okulların kapatılıp Maarif Vakfı aracılığı ile Türk okullarının açılması için karşılıklı işbirliği anlaşmaları yapıldı. Erdoğan görüştüğü liderlerden ülkelerindeki örgüt varlığının bitirilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrika'daki FETÖ okulları kapatılıp, yeni Türk okulları açılacak.
Afrika'daki FETÖ okulları kapatılıp, yeni Türk okulları açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dört ülkeyi kapsayan bir haftalık Afrika ülkeleri programı, ekonomik ve sosyal işbirliğinin artırılmasının yanısıra, terör örgütü FETÖ’nün kıtadaki varlığının sonlandırılması açısından da büyük önem taşıdı. FETÖ’ye, eğitim bahanesiyle en güçlü örgütlenmeyi sağladığı Afrika’da yeni darbeler vuruldu.

FETÖ OKULLARINA KİLİT

Senegal temasları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile iltisaklı okulların kapatılmasının önemli olduğunu, bu mücadeleyle birlikte Senegal’le yapılan işbirliğini de kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti. Maarif Vakfı tarafından Senegal’de kurulan ve kurulmakta olan okullarda; vatanını seven, ülkesi ve ailesi için çalışan nesillerin yetiştirileceği belirtildi.

İŞBİRLİĞİNE VARILDI

Erdoğan, Moritanya ziyaretinde de Maarif Vakfı’nın görüştüğü ülkelerin eğitimle ilgili bakanlıklarıyla ortak teşebbüsler oluşturulduğunu ve buradaki FETÖ okullarının Maarif Vakfı’na devredildiğini hatırlattı. Ziyaretlerde FETÖ okulları yerine Maarif Vakfı aracılığı ile yeni Türk okullarının açılması konusunda işbirliğine varılarak karşılıklı anlaşmalara imza atıldı.

#FETÖ
#Afrika
#Moritanya
6 yıl önce