İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Netanyahu hapse girmemek için ABD'yi savaşa sürüklüyor
10:44, 19/10/2026, Pazartesi
DHA

İran Dışişleri Bakanı Netanyahu'ya ve ABD yönetimine tepki gösterdi
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hapse girmemek için ABD'yi yeni bir savaşa sürüklediğini savundu.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ve ABD yönetimine tepki gösterdi. Netanyahu'nun kendi çıkarları uğruna hareket ettiğini belirten Arakçi, “Netanyahu, İsrail için sonuçları ne olursa olsun -ABD Başkanı'nı saymıyoruz bile- hapse girmemek için için ABD'yi başka bir savaşa sürüklüyor” ifadelerini kullandı.
Arakçi, ayrıca “En son 'işi bitirmek' istediğinizde İran daha da güçlenerek çıktı. Şansınızı tekrar denemek ister misiniz? Buyurun. Ama dikkatli olun; bizim de bitmemiş işlerimiz var” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya
İsrail’in bombaladığı binada alevlerin arasından kurtarılmıştı: Şefkat Eli Derneği Gazzeli Meryem’in yüzünü güldürdü

Dünya
İsrail-Avusturya yolcu uçağında bomba ihbarı: Savaş uçağı havalandı

Dünya
Trump’tan Zelenski’ye suçlama: Savaşı bitirmek istemiyor