İsrailli emekli Tümgeneral: İsrail Hamas'ı yenemedi, Gazze'deki yıkım sahte bir zafer izlenimi vermek için

08:36, 28/04/2025, Pazartesi
AA
İsrailli emekli Tümgeneral: İsrail Hamas'ı yenemedi, Gazze'deki yıkım sahte bir zafer izlenimi vermek için
Emekli İsrailli General Brik, Maariv gazetesinde "İsrail ordusu Hamas'ı neden yenemiyor?" başlıklı bir makale kaleme aldı.

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, "İsrail ordusu Hamas'ı yenemedi, Gazze'deki yıkım sahte bir zafer izlenimi vermek için." dedi. Brik, "İsrail ordusunun şu anda Hamas'ı yenme kapasitesi yok. Bu yüzden Gazze'deki tüm bu yıkım zafer izlenimi yaratmaya yönelik. Bu izlenim, siyasi ve askeri liderlerin halkı yanıltmasıyla güçleniyor" diye konuştu.

İsrail Ordusunda Şikayet Komitesi Başkanı olarak görev yapan
eski Tümgeneral Brik, Maariv gazetesinde "İsrail ordusu Hamas'ı neden yenemiyor?"
başlıklı makalesinde,
Gazze'deki yıkımın "gerçek bir zaferin elde edilemediğini halktan saklamak için" yapıldığını ifade etti.
Brik,
"İsrail ordusunun şu anda Hamas'ı yenme kapasitesi yok. Bu yüzden Gazze'deki tüm bu yıkım zafer izlenimi yaratmaya yönelik. Bu izlenim, siyasi ve askeri liderlerin halkı yanıltmasıyla güçleniyor."
ifadelerine yer verdi.
İsrailli eski Savunma Bakanından itiraf: 'Hamas tünellerini hala çözemedik'
Dünya
İsrailli eski Savunma Bakanından itiraf: 'Hamas tünellerini hala çözemedik'

"Hamas mensuplarının yeraltındaki binlerce tünelde gizlendiklerini, çoğunlukla gece gruplar halinde tünellerden çıkıp mayınlar ve tuzaklar yerleştirdiklerini, ardından tekrar tünellere döndüklerini" ileri süren Brik, "Bir buçuk yıl boyunca Gazze'deki tünellerin yüzde 10'undan daha azının patlatıldığını" belirtti.

İsrailli eski bakan Haim Ramon'dan itiraf: Hamas yönetimini deviremedik
Dünya
İsrailli eski bakan Haim Ramon'dan itiraf: Hamas yönetimini deviremedik

"İsrail ordusu başarılı olamayacak"

İsrail ordusunun Hamas'ı yenme kapasitesinin olmadığını vurgulayan Brik, ayrıca, Hamas'ın askeri gücünün İsrail'in açıkladığından çok daha az zarara uğradığını ve şu anda eski gücüne döndüğünü ifade etti.

Brik, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in, Hamas'ı yenebileceğini söyleyerek kendisini zor bir duruma soktuğunu belirtti.

Zamir'in "Hamas'ı yeneceğiz, askeri yönetim kuracağız" açıklamasının ardından, şimdi bu sözlerini yerine getiremediğini vurgulayan Brik, bunun Zamir için bir "kapan" olduğunu değerlendirdi.

Ayrıca, Brik, İsrail ordusunun son 20 yılda askeri personel sayısında büyük bir azalma yaşadığını belirterek, ordunun, Hamas'la savaşmak ve Gazze'ye kalıcı bir yönetim kurmak için yeterli askeri güce sahip olmadığını kaydetti.

İsrailli emekli Tümgeneral makalesinde, "İsrail ordusu, mevcut durumuyla Hamas'ı yok etme ve esirleri kurtarma konusunda başarılı olamayacak." sözlerine yer verdi.

Esir takasında Hamas'tan İsrail'e rest: Siyonaziler kazanamayacak
Dünya
Esir takasında Hamas'tan İsrail'e rest: Siyonaziler kazanamayacak
İsrailli esirden Hamas'a teşekkür mektubu: İsrail'in yapmadığını Kassam savaşçıları yaptı
Gündem
İsrailli esirden Hamas'a teşekkür mektubu: İsrail'in yapmadığını Kassam savaşçıları yaptı
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026