|

Mısır’da 28 kişiye idam

Mısır’da cunta yönetimi, “Başsavcı Hişam Berekat suikastı” davasında yargılanan sanıklardan 28’ini idam cezasına, 38’ini ise 10 ila 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/07/2017 dimanche
Güncelleme: 00:13 - 23/07/2017 dimanche
Yeni Şafak
​Mısır’da 28 kişiye idam
​Mısır’da 28 kişiye idam

Kahire Ceza Mahkemesi, davada yargılanan ve daha önce görüşü alınmak üzere dosyaları müftüye gönderilen 30 sanıktan 28’inin idam cezasına, ölen 1 sanık hakkında davanın düşürülmesine karar verdi. Diğer 38 sanığın ise ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

ÜST DÜZEY İHVAN ÜYELERİ

Davada yargılanan sanıklardan 30’unun dosyası 17 Haziran’da, idamları konusunda görüşü alınmak üzere müftüye gönderilmişti. Mısır yasalarına göre, müftü kararı onaylamasa bile hüküm infaz edilebiliyor. Haklarında idam kararı verilen sanıklar arasında İhvan’ın Şura Meclisi üyesi Muhammed Cemal Haşmet, Mısır Sağlık Bakanlığı eski sözcüsü Yahya Musa, İhvan Rehberlik Konseyi üyesi Muhammed Taha Vehdan’ın oğlu Ahmed’in yer alıyor. Dava esnasında hayatını kaybederek davası düşen kişi ise, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) önde gelen liderlerinden Muhammed Kemal. Kemal, geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen bir silahlı çatışmada hayatını kaybetmişti. Başsavcı Hişam Berekat, Haziran 2015’te Kahire’nin doğusunda konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. Mısır güvenlik güçleri İhvan ile Hamas’ı suçlamış ancak her iki teşkilat da saldırı ile alakaları olmadığını duyurmuştu.

#İhvan
#Mısır
#Kahire
il y a 7 ans