|

Mugabe partisindeki görevinden alındı

Zimbabve Devlet Başkanı Mugabe partisindeki görevinden alındı. Yerine Başkan Yardımcısı Mnangagwa atandı.

Yeni Şafak
14:56 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 15:25 - 19/11/2017 Pazar
Diğer
Robert Mugabe
Robert Mugabe

Zimbabve Devlet Başkanı ve iktidardaki Zanu-PF partisi kurucusu ve lideri Robert Mugabe partisindeki görevinden alındı. Yerine eski Başkan yardımcısı Mnangagwa atandı.

İktidardaki Zanu-PF partisi kurucuları ve liderleri Mugabe'nin görevden alınıp alınmamasına karar vermek üzere bugün toplanacağını açıklamıştı.

Zanu-PF'nin 10 yerel komitesinden 9'u ve parti içinde etkili "Genç Ligi" Mugabe'nin görevi bırakması gerektiğini savunurken, kararın bugünkü toplantıda merkez komiteye bildirilmesi bekleniyordu.

Halk Mugabe’yi istifaya çağırdı

Zimbabve’de binlerce kişi Devlet Başkanı Robert Mugabe’yi istifaya çağırdı.Zimbabve’de askeri müdahaleyi destekleyen binlerce kişi Devlet Başkanı Robert Mugabe’yi istifaya çağırdı. Sokağa çıkan binlerce kişi Mugabe’nin istifasını yazan pankartlar taşıdı.

Bazı göstericiler ise Genelkurmay Başkanı Contantino Chiwenga’nın posterini taşıdı.Devlet Başkanı Mugabe’nin Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa’yı görevden alarak, başkanlık için eşi Grace Mugabe’yi istemesi üzerine ordu harekete geçmişti.

  • Zimbabve ordusu Çarşamba günü başkente girerek devlet televizyonunu ele geçirmiş, sabaha karşı okunan bildiride askeri müdahalenin darbe olmadığını açıklamıştı. Görevinden istifa etmesi taleplerine direnen 93 yaşındaki Mugabe ise dün Harare’de bir üniversitede mezuniyet törenine katılmıştı.

#​Zimbabve
#Robert Mugabe
6 yıl önce