|

Tillerson ve Lavrov Moskova'da ne konuşuyor?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşüyor. Esed'in Suriye'nin geleceğindeki rolü ve Rusya'nın rejime olan desteğini ele alınacağı görüşmelerde, uçuşa yasak bölgenin de konuşulması bekleniyor.

Yeni Şafak
10:51 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:25 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşüyor.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'nın başkenti Moskova'da. Tillerson, Sergey Lavrov ile görüşmek için dün akşam saatlerinde Rusya'ya gelmişti.

  1. Tillerson'ın ziyareti iki ülke arasında artan gerilimin ardından ilk ziyaret. Trump yönetiminin de Moskova'ya gerçekleştirdiği en üst düzey olması bakımından da önemli.

Tillerson'ın yapacağı görüşmelerde Beşşar Esed'in Suriye'nin geleceğindeki rolünün ve Rusya'nın rejime olan desteğinin ele alınacağı belirtildi.

Lavrov'dan açıklama: Gerçek niyetlerini bilmek istiyoruz

Rus Bakan Lavrov, Tillerson ile görüşmesinde ABD'nin Şayrat Hava üssüne saldırının ihlal olduğunu öne sürdü. Lavrov, Beyaz Saray'ın gerçek niyetini bilmek istediğini söyledi.

"Esed'in kalması çıkarlarımıza ters"

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uzun vadede Esed'in iktidarda olması çıkarlarımıza hizmet etmiyor. Bu konuda diğer ülkelerin de bizimle aynı düşündüğünü sanıyoruz. Geçen hafta İdlib'de barbarca gerçekleştirdikleri kimyasal saldırı bunun altını çizmiştir. Dünya'daki birçok kişi için Esed kendi halkını öldürmüştür ve öldürmeye devam ediyor." denildi.


Rusya: Uçuşa yasak bölge de konuşulacak

Rusya'dan Lavrov-Tillerson görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, 'İki bakan Suriye'de uçuşa yasak bölgeyi görüşecek' denildi.

"ABD ile çok sorunumuz var"

Lavrov Tillerson ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, "Washigton'un hem ikili hem de uluslararası ilişkilerde dile getirdiği çelişkili fikirleri dikkate alırsak ABD'yle birçok sorumuzun olduğunu söyleyebiliriz " dedi

Trump: Putin gerçekten kötü bir kişiye destek veriyor

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Beşşar Esed'i desteklemesine ilişkin, "Putin gerçekten çok kötü bir kişiye destek veriyor ve bu hem Rusya hem insanoğlu hem de dünya için çok kötü." açıklamasını yapmıştı.



#ABD
#Rusya
#Esed
#Suriye
#Tillerson
#Lavrov
7 yıl önce