Altın çakıldı: Onsu yeniden 4 bin doların altında

04:00, 26/10/2026, PazartesiG: Güncelleme: 04:02, 26/10/2026, Pazartesi
Yeni Şafak
Altın çakıldı: Onsu yeniden 4 bin doların altında
Arşiv.

Altının onsu, haftalık yüzde 4 düşüşle temmuzdan bu yana ilk kez 4 bin doların altına geriledi. Yükselen petrol fiyatlarının enflasyonu besleyeceği beklentisi yatırımcıların altına olan talebini zayıflattı.

Küresel emtia piyasalarında Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilimler, enerji fiyatlarındaki yükselişin enflasyon endişelerini artırması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri uzun süre yüksek tutabileceğine yönelik beklentiler, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturdu. Değerli metallerde satışların hızlandığı haftada altının ons fiyatı yüzde 4 geriledi. Altının onsu temmuz ayından bu yana ilk kez 4 bin doların altına inerken, yükselen petrol fiyatlarının enflasyonu besleyerek para politikasının sıkı kalmasına yol açabileceği beklentisi yatırımcıların altına olan talebini zayıflattı.

YÜKSEK FAİZ BEKLENTİSİ DÜŞÜŞÜ DESTEKLİYOR

Yüksek faiz ortamının sürebileceği beklentisi, faiz getirisi olmayan altının elde tutulmasının fırsat maliyetini artırarak fiyatlardaki düşüşü destekledi. Aynı dönemde gümüşün ons fiyatı yüzde 5,3, platinin yüzde 4,9 ve paladyumun yüzde 6,5 geriledi. Gümüş 53 dolarla Kasım 2025’ten, paladyum ise 1.039,55 dolarla Haziran 2025’ten bu yana en düşük seviyelerini gördü.

ALMANYA'DA ALTIN KUYRUĞU OLUŞTU

  • Almanya’da Türk kuyumcularında altın alım yoğunluğu yaşanıyor. Küresel piyasalarda bir süredir düşen altının ons fiyatı piyasaları da hareketlendirdi. Almanya’da da düşen altın fiyatları nedeniyle kuyumcuların önünde dün uzun kuyruklar oluştu. Esnaf izdihamı önlemek için çareyi kapıları kitlemekte buldu. Son bir ayda Almanya’da altının gramı yaklaşık yüzde 5 değer kaybederek, 121 avro seviyesinden 115 avroya geriledi.

İstanbul iş dünyası sandık başına
Ekonomi
İstanbul iş dünyası sandık başına
Vergide dijital devrim
Ekonomi
Vergide dijital devrim
Vurgun yapan yabancılar kim
Ekonomi
Vurgun yapan yabancılar kim

Başlıklar :altınekonomifaiz
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026