|

Ankara için düğmeye basıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı törenine katıldı. Başbakan Davutoğlu, "İstanbul- Ankara- Kayseri gibi birçok şehrimizde dev projelerimiz var" derken "AK Parti yepyeni bir şevkle çalışmalarını sürdürüyor. İş üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için yeni hedefler belirledik" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
12:21 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:55 - 6/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarından bazı notlar:



Dünya şahit, Allah şahit ki milletimizin yazdığı tarih konuşulacak. Herkese bağrımızı açtık. Dünya suskun. sadece manşetlere yansıyan fotoğraflar var. Aynı Aylan bebeğin fotoğrafı gibi. Suriye'de masumlara bomba yağdıranlar... Suriye rejimi ve yandaşlarından kaçan kardeşlerimizin ızdırabına sessiz kalınmamalı. Türkiye tek başına her fedakarlığı yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Dün sahillerimize vuran 36 cesedin sorumlusu ve vebali BM'dir ve ona buna ses çıkarmayan Avrupa'dır. Bunun sorumlusu Suriye'yle ilgili her şeyi veto eden Rusya'dır. Bizler her platformda bu kardeşlerimizin hakkını hukukunu sürdüreceğiz.



"Bu ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeyeceğiz" demiştim. Şimdi de diyorum tüm sözlerimizi tutacağız, vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Her hafta grup toplantımızda "Vaatimizi yerine getirdik" diye söylüyoruz. Son olarak asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Öğrencilerimizin burslarını artırdık. 1 Kasım'dan beri vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik. Üç ay sonra vaatlerimizin tamamını hayata geçireceğiz.



PROJELER İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ankara'da dev projeler için düğmeye basıldı. Ankara eskiden memurlar şehri olarak bilinirdi. Ankara artık, sanayi şehri.. Bir merkez şehir. İnanıyorum ki Ulus senelerdir beklenen şekilde tarihi hüvviyetine kavuşacak. Ulus şu anda Başkent Ankara'nın hakettiği halde değildir. Ulus'un ulusumuza layık hale gelmelidir. Ulus Cumhuriyetimizin de doğduğu noktadır. Ankara'nın bir başka yeri Ankara Kalesi. Dokusunu tamamen yenileyeceğiz. Ankara'da herkesin görmek istediği bir tarih merkezi olacak. Ulus önemli bir merkezdir.



Bir yandan şehirler kurarken, doğayı korumayı ihmal etmedik. 3.5 milyon fidan diktik. Ankara'da da 10 bin misli artan ağaçlandırma faaliyeti yapıldı. Orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Çok önceden çöp kokusundan muzdarip bir İstanbul vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde tüm bu sorunlar çözüldü. Eskiden Ankara da farklı değildi. Hava kirliliği çok fazlaydı. Ama artık Ankara'ya gelen Ankara'dan ayrılmak istemiyor. Tüm bunlar AK Parti belediyeciliğinin başarılarıdır. Toplu açılış geleneği de bizden başladı. Hamdolsun ki verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Yaptıklarımızı dünkü grup toplantımızda da paylaşmıştık.



YEPYENİ BİR ANKARA

İstanbul- Ankara- Kayseri gibi birçok şehrimizde dev projelerimiz var. Ankara'nın çehresini değiştirecek projelere imza atıyoruz. İşte 5 milyonu aşan nüfusuyla Ankara gelişip; kalkınıyor. Ankara hep ihmal edildi. Her gün Esenboğa'ya birçok uçak geliyor. Gelenlerin nasıl manzarayla karşılaştığını biliyoruz. Misafirlerin sohbetle meşgul edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Ankara'ya yakışmayan bir manzara vardı. Bu bölgeyi düzenledik. Şimdi başka bir Ankara var. Ankara büyük bir dönüşüm yaşadı. Bugün artık modern, temiz bir Ankara var. Hava kirliliği nedeniyle okulları tatil edilen bir Ankara yok. Otobüslerin doğalgazla çalıştığı bir Ankara var. AK Parti yepyeni bir şevkle çalışmalarını sürdürüyor. İş üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için yeni hedefler belirledik.



AYRIMCILIK YOK

Biz farklı partilere ait olan belediyelere ayrımcılık yapmıyoruz. Bütçeyi adil bir şekilde dağıtıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 96,7'si merkezi yönetimden karşılanıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin giderinin yüzde 67'den fazlası personel giderlerine harcanıyor. Bu rakamın nerelere harcandığını takip ediyor olacağız. Mardin'de belediyenin yatırım giderleri tutarı toplam giderin için yüzde 7'lik bir kısmı kapsıyor. Normalde bu rakam diğer büyükşehirler yüzde 47. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da da hemen hemen aynı rakamlar var. Ayrıca her türlü illegal yapı da var. Meydan okuyoruz. Bütün belediyelerimiz çıkıp perspektiflerini ortaya koyacak. Bunu bütün belediyeler yapsın. Fakat bazılarının derdi bölge insanımızı mutlu yaşatmak değil, varsa yoksa polemik, yalan ve terör. Milletin emaneti kaynakları karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kamyonu bile bunlardan. Bu yöneticiler bütün bunların hesabını verecekler. Biz bu kaynakları havadan kazanmıyoruz.



Bizim genç, dinamik insanlarımız var. Biz her başarıyı yakalayabiliriz. Yeter ki ülkemize, kendimize güvenelim. Yeter ki huzur ortamını devam ettirelim; yüreğimizi ortaya koyalım. Bizim işimiz hizmet. Daha güzel bir Ankara için çalışmaya devam edeceğiz. Ankara dünya şehirleri arasına girecek.


#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Ankara
#Kentsel Dönüşüm Proje Tanıtım Toplantısı
8 yıl önce