Valiliğin yazısı sonrası İstanbul'da ilk yıkım başladı

15:08, 18/09/2019, ÇarşambaG: Güncelleme: 15:26, 18/09/2019, Çarşamba
AA
Valiliğin yazısı sonrası İstanbul'da ilk yıkım başladı
Belediye ekipleri yıkım için bölgeye gitti.

İstanbul Valiliği'nin tespit edilen orman arazilerindeki kaçak yapılara ilişkin yıkım yazısı sonrası belediyeler harekete geçti. Beykoz Belediyesi ekipleri Yeni Mahalle, Tokatköy, Dereseki, Anadolu Feneri mahallerindeki 48 kaçak binanın yıkım işlemleri başladı.

Beykoz Belediyesi ekipleri, İstanbul Valiliğinin yıkım için bildirimde bulunmasının ardından orman arazilerine yapılan kaçak yapıların yıkımına başladı.

Beykoz'da Yeni Mahalle, Tokatköy, Dereseki, Anadolu Feneri mahallerindeki 48 kaçak binanın yıkım işlemleri başladı.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/09/18/03/12/resized_ff3a3-4e2aa9382ef7fa8036840ffae119e64f17476f15.jpg

Belediye ekipleri valilikten gelen bildirimin ardından tespit edilen kaçak yapıların yıkımı için harekete geçti.

Kaçak yapıların olduğu bölgelerde polis ekipleri güvenlik önlemi alırken Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de gözlemci olarak bulundu.

  • https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/09/18/03/11/resized_fdebc-95b7911d842a12bd03003cf479f4eb2f5d10644a.jpg
    İlgili kurumlar tarafından kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgazları kesilirken ekipler, vatandaşların eşyalarını boşaltmalarının ardından harekete geçerek iş makineleriyle binaları yıkmaya başladı.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, çalışmalar ve uydu görüntüleriyle İstanbul'da devlet ormanlarına 31 Aralık 2017'den sonra usulsüz yollarla 315 adet muhtelif cinste kaçak yapı inşa edildiği tespit edildiğini ve bu yapıların, 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. maddesi gereğince bulunduğu yer belediyesince yıkılması için 14 ilçenin belediye başkanlığına bildirimde bulunulduğu bildirmişti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026