|

Emekliye torba müjdesi

Meclis’e yeni torba geliyor. Torbada; vergi, istihdam ve iş yaşamına ilişkin yenilikler olacak. Esnafa sağlık, emeklilere intibak ve ikramiye beklentisi de var..

Yeni Şafak
08:45 - 16/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:47 - 16/09/2017 Cumartesi
Diğer
Önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmesi beklenen torbadan, esnafa ve emeklilere de müjde çıkması bekleniyor.
Önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmesi beklenen torbadan, esnafa ve emeklilere de müjde çıkması bekleniyor.
Milyonların yüzünü güldürecek yeni torba düzenlemesi için düğmeye basıldı. Üretim, yatırım, vergi, istihdam, sosyal hayat ve iş yaşamıyla ilgili çok sayıda düzenleme torbaya girecek. Önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmesi beklenen torbadan, esnafa ve emeklilere de müjde çıkması bekleniyor.
Torba yasa müjdesini, Maliye Bakanı Naci Ağbal verdi.
Ağbal, yatırım, üretim, istihdam gibi çeşitli sosyal kesimleri ilgilendiren çok sayıda düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Takvim'in haberine göre, söz konusu torba yasanın sadece Maliye Bakanlığı'na ilişkin düzenlemeleri içermeyeceğine dikkati çeken
Ağbal, "Bu torba yasa düzenlemesini tahmin ediyorum gelecek hafta teknik çalışmalarını da bitirip Meclis'e sevk edeceğiz"
dedi.
YASADA NELER VAR ?
  • Maliye Bakanı Ağbal, yasada, Sanayi Bakanlığı'nın yatırım, Enerji Bakanlığı'nın maden üretimi, Gümrük Bakanlığı'nın tüketiciler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal çalışmalar, Çalışma Bakanlığı'nın da iş hayatıyla ilgili düzenlemelerinin de yer alacağını kaydederek, şöyle konuştu: "Vergi dairesine gitmeden tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılmasını sağlayan bir düzene geçmek istiyoruz. Mükelleflerimizin yükümlülüklerini azaltıyoruz." Torbadan, emeklileri ve esnafı ilgilendiren müjdelerin de çıkması bekleniyor. Özellikle daha önce duyurulan prim borcu olan esnafa sağlık müjdesinin bu torbada yer alacağı tahmin ediliyor. Toplu sözleşmede gündeme gelen emeklilere ikramiye ve intibağın da torbaya girmesi bekleniyor.
#Torba Yasa
#Naci Ağbal
#İkramiye
#Emekli
#Prim borcu
7 yıl önce